Onstabiele periode met warmte en onweersbuien breekt aan

De komende tijd hebben we te maken met een totaal ander weerbeeld. De kou heeft Oostenrijk verlaten en vanuit het Oosten komt warmere lucht dichterbij. Echter de warmere lucht heeft een vochtig karakter waardoor dagelijks de kans op onweersbuien groot is.

Vandaag hebben we nog met weinig buien te maken. De ochtend start flink zonnig en zowaar loopt de temperatuur lekker op. Uiteindelijk na het middaguur kan het weer op uitgebreide schaal 20 graden worden. In de middag ontstaan wel stapelwolken die vooral in Karinthië en het Salzburgerland uitsmeren. In Salzburg kan een enkele bui vallen.

Morgen een herhaling van vandaag. De dag start zonnig maar opnieuw zullen stapelwolken ontstaan. Het is lekker groeizaam warm weer. Goed voor de natuur die ruim 3 weken achterloopt. Maar morgen zullen meer wolken het buienstadium bereiken. Het kunnen soms pittige onweersbuien zijn met hagel en windstoten.

Ook zondag een vergelijkbare dag. In het Flachland vallen de minste onweersbuien. Hier met veel zon de hoogste temperaturen tot wel lokaal 25 graden. In de bergen zullen dagelijks onweersbuien blijven ontstaan en vallen. Het is dus mild warm vooral door de vochtige atmosfeer. Er zijn mooie momenten maar ook felle buien. Waarschijnlijk houden we dit weerbeeld ook in de nieuwe week nog lang vast.

Jeroen Elferink

Summit Travel

Instagram Banner

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht