Onstuimig en flink zachter

WEERBERICHT: ONSTUIMIG EN FLINK ZACHTER

Er is de afgelopen 24 uur erg veel sneeuw gevallen. De sneeuwvalgrens was nogal complex. In sommige dalen regende het pijpenstelen rond de 800 meter maar meer naar het oosten was het wit rond de 600 meter. Een duidelijke grens kon er eigenlijk niet aangegeven worden. Door de wind was er veel menging in de atmosfeer. Veel verschillende luchtlagen in verschillende gebieden en dat maakt een goede voorspeling nogal complex. De sneeuw gaat ten einde en de circulatie wordt westelijk. En dat is de zachte hoek in de winter. Vandaag is er nog sneeuw maar wel boven de 1000 meter.  Later in de week wordt het veel zachter. De details:

ZATERDAG:

de wind is en blijft een issue. Die is nog steeds stormachtig uit het noordwesten. Daarbij sneeuwt het in de ochtend ook nog. Vanuit het westen wordt het droger maar in het oosten kan het nog de gehele dag sneeuwen. Hoe verder oostelijk, hoe lager de sneeuwvalgrens. In Vorarlberg gaat de SVG richting de 1500 meter ,terwijl het in de stad Wenen gewoon op laaglandniveau sneeuwt. Zodra de vorstgrens oploopt gaat de sneeuw ook een beetje ten einde. Dat is een gunstige bijkomstigheid. In de nacht naar zondag trekt de sneeuw naar het oosten weg en wordt het droog.

ZONDAG:

nog steeds staat er veel wind maar nu uit het westen. De temperatuur op 1500 meter in de vrije atmosfeer loopt op richting de +5°c. Enige neerslag van betekenis kan echter alleen nog in het uiterste noorden vallen. De meeste neerslag waait ten noorden van de Alpenboog langs. Zodra er toch een bui valt is dat regen en alleen boven de 2200 meter valt er nog sneeuw. De zon laat zijn neus ook zo nu en dan zien. Het is zacht met temperaturen rond de +10°c.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

met de kerstdagen is het zacht en droog. De wind neemt af en de zon is ook goed aanwezig. De temperaturen liggen rond de 10°c. PAS OP VOOR LAWINES. Blijf op de gemarkeerde pistes. Het lawinegevaar gaat flink omhoog door de hogere temperaturen. Pas aan het einde van de week gaat de temperatuur weer een beetje naar beneden en is er wederom een mooi neerslagsignaal.

Dit is mijn laatste weerbericht dit jaar. Ik wens alle volgers van Fantastisch Oostenrijk hele fijne kerstdagen en een goed begin van 2024. Geniet ervan!

Ronaldo

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×