Onstuimig en wisselvallig in Oostenrijk

Onstuimig en wisselvallig in Oostenrijk

Het weer in west Europa is uitermate onstuimig. In Nederland hebben we de “storm van de eeuw” achter de rug en ook in Oostenrijk wordt het onrustig. De wind trekt aan en er komt ook sneeuw aan. Het blijft relatief koel en de sneeuwvalgrens komt niet onder de 1000 meter. De details:

ZATERDAG:

De dag begint met veel wind en hier en daar wat sneeuw. De westenwind brengt wolkenvelden en zo nu en dan kan er een sneeuwbui uitgeperst worden. Onder de 1000 meter kan er een spat regen bijzitten. In de loop van de dag neemt de neerslag in intensiteit af.  In het oosten blijft het nagenoeg droog en ook het zuidoosten is fraai. Daar kan de zon ook nog redelijk tevoorschijn komen. De temperaturen liggen rond het vriespunt in het westen tot 10°c in het uiterste oosten.

ZONDAG:

De westenwind blijft aanwezig en zo nu en dan komen er aan de noordkant van de Alpen flinke sneeuwbuien voorbij. De neerslag focust zich echter op de noord/oostelijke deelstaten. Met name OberÖsterreich blijft gevoelig voor neerslag. Het zuiden blijft onverminderd droog. De temperatuur stijgt wel een paar graden en dus ook de sneeuwgrens.  In de loop van de dag neemt de neerslag weer af en komt er wellicht een straaltje zon tevoorschijn. In de nacht naar maandag draait de wind richting noordwest en komt er een sneeuwfront richting de Alpen.

MAANDAG:

Een flink sneeuwfront doet de Alpen aan. Wederom krijgt de noordkant een puist sneeuw te verwerken terwijl de zuidelijke deelstaten opnieuw droog blijven. Daar kan het zelfs een beetje föhnig worden. De sneeuwvalgrens ligt rond de 600 meter. Goede vooruitzichten dus voor de noordkant in de 1e krokus week

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Dinsdag valt er nog sneeuw met een ongewijzigde sneeuwgrens. Woensdag is er ook nog een beetje sneeuw en ook dan is de sneeuwgrens niet al te hoog. Donderdag wordt dan weer droog maar daar kijken we de komende dagen weer naar.

Fijn weekend

Ronaldo

Corona Reis Certificaat vanaf 17 feb 2022

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...