Nederland ontspringt grotendeels noodweer dans

Soms komen verwachtingen niet helemaal lekker uit, zo ook vandaag. Aan het eind van deze middag hadden we noodweer verwacht in een groot deel van Nederland. En hoe sterk het ook op de kaarten stond, helaas bleef dit noodweer in ruim 80 procent van Nederland uit. Moeder natuur blijft helaas grillig. Maar waar vielen de door ons verwachte onweersbuien dan?

Bron: SAT24

Tijdens de passage van het koufront vielen de buien in een groot deel van Nederland mee, maar tegelijkertijd ontstonden bij onze Oosterburen op diezelfde lijn wel de verwachte onweersbuien. Pas boven noord Nederland ontstonden op het koufront de eerst serieuze onweersbuien.
Ook in Twente en Drenthe kwam het tot zware onweersbuien, met hagel en zware windstoten. Maar de zwaarste buien vielen toch echt net over de grens in Duitsland. Zo bleef een groot deel van Nederland toch gespaard van de verwachte monster buien. Achteraf gelukkig maar want de afgelopen dagen kwam het al 2x tot landelijk noodweer.
Ondertussen heeft het KNMI de code oranje ook alweer ingetrokken voor een groot deel van het land. Komende avond en nacht wordt nog wel gewaarschuwd voor zware windstoten. Achter het koufront ligt namelijk een fel windveld met windstoten tot 100km/u aan de kust.

Jeroen Elferink

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...