Onverminderd Kaiserwetter voor Oostenrijk

Foto via Panomax HochWurzen

Onverminderd Kaiserwetter voor Oostenrijk

Een krachtig hogedrukgebied met de naam Peter blijft nog wel even het Oostenrijkse weer bepalen.  Dat betekent dat het fraai lenteweer blijft met relatief hoge temperaturen met weinig wind en veel blauwe luchten. Pas medio komende week gaat er het een en ander veranderen.

Gisteren was het ook nog heel erg lekker op de Kitzsteinhorn. Mijn zoon zit daar nu met een aantal vrienden en hij appte mij dat het `traumhaft` is. Kan het me voorstellen. Blauwe lucht en op hoogte heerlijke sneeuwcondities. Hij vroeg me of ik dit wilde posten. Ach … als goede pappa dan maar even m´n zoon en z´n vrienden in de spotlight zetten 😉  Snel door naar het weer.

ZATERDAG:

Hogedrukgebied Peter ligt boven de Britse Eilanden. Alleen aan de flanken van het hogedruk gebied vormen fronten een bedreiging. En dan met name in Scandinavië en het Iberisch Schiereiland. Boven het Europese continent is er niks aan de hand. De lucht is blauw, met boven de bergen wellicht een vriendelijk stapelwolkje. Dat komt puur door de warmte in de dalen die opstijgt en hogerop wat condenseert. Neerslag zal er echter niet uitgeperst worden. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur op 3000 meter ligt rond de -5°c. In de lagere delen is het echter dik in de plus.

ZONDAG:

Weinig verandering in het weerbeeld. In de bergen blijft het onverminderd zonnig met slechts hier en daar wellicht een stapelwolk. Alleen in het uiterste noordoosten, juist aan de rand van het hogedrukgebied, kan de bewolking wat meer uitsmeren. Het blijft droog en de temperaturen veranderen niet. Op 2000 meter is het boven het vriespunt en de maxima in diverse dalen kan uithalen richting de 15°c of zelfs hoger. Op 3000 meter blijft het zo’n 5° graden vriezen. De wind is zwak en wederom uit uiteenlopende richtingen.

MAANDAG:

Het is eentonig maar maandag wordt een copy/paste van zondag. Volop zon, weinig wind, hier en daar een stapelwolk en onveranderde temperaturen. Pas in de nacht naar dinsdag komt er meer bewolking.

De verdere vooruitzichten:

Op dinsdag is er ineens veel meer bewolking en kan er zelfs een bui voorbij schieten. De wind draait naar het westen maar het blijft warm. Hogedruk maakt plaats voor lage druk en het wordt aanmerkelijk instabieler. Op woensdag dan wellicht wat verkoeling maar ook meer kans op regen. Dat duurt echter nog even. Eerst nog maar genieten van het fraaie lenteweer.

Fijn weekend!

Ronaldo

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...