Extreem onweer trekt op haar na langs Oostenrijk

Het had gisteravond niet veel gescheeld of Oostenrijk had te maken gehad met extreem onweer. Boven Zuid Duitsland ontstonden gisteren tegen de Oostenrijkse grens aan zeer zware onweersbuien met oa. hagelstenen ter grote van golfballen.

De buien ontstonden op een schampend koufront waar we het ook al eens in onze weerberichten over hebben gehad. Ook de komende dagen blijft west Oostenrijk gevaarlijk dichtbij deze storinggrens liggen. Hierdoor bestaat een reële kans dat we deze week vaker dergelijke beelden ontvangen uit Duitsland. Met pech ook in Vorarlberg of Tirol.

Hierboven is de bui op de radar goed zichtbaar. Vooral München is flink getroffen door noodweer. Alleen al tijdens het onweer is het alarmnummer 590 keer gebeld. Zeker 9 mensen raakte door de hagel gewond, waarvan één iemand ernstig. Het had niet veel gescheeld of deze onweersbuien waren ook in Oostenrijk ontstaan.


Kijk op wetteronline voor meer bizarre beelden.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht