Onweersbuien, daarna tropische hitte

Een klein onweersbuitje net naast de Hohe Salve

Onweersbuien, daarna tropische hitte

Het is deze week warm en onstabiel zomerweer in de Oostenrijkse Alpen. Dagelijks kunnen onweersbuien ontstaan, maar later deze week is het vaker droog met tropische hitte.

Vandaag ‘borrelt’ het al vroeg met deze ochtend veel wolkenvelden en over de oost helft al buien. In de loop van de ochtend ontstaan ook stapelwolken en gaat de zon vaker schuil. Uiteindelijk ontstaan een aantal onweersbuien, waarbij de pittigste in Tirol zullen ontwikkelen. Tussendoor is ook ruimte voor de zon en het is drukkend warm, 25 tot 27 graden. Tijdens buien is het vanzelfsprekend koeler.

Vanavond blijven nog enkele buien actief over het westen van Oostenrijk. De kans op onweer is sterk afgenomen. Ook in de nacht blijft de lucht hier onrustig.

Morgen vallen tijdens de ochtend al regen- en onweersbuien in Vorarlberg en Tirol. Elders is het nog droog met zonneschijn. Gaandeweg de dag leeft de buiigheid verspreid over Oostenrijk op, daarbij is het vergelijkbaar warm, 25 tot 27 graden.

Vrijdag stabiliseert de bovenlucht enigszins en wordt de vorming van buien meer gedrukt, maar ook komt er meer gelaagde bewolking voor. Uiteindelijk vormen toch nog een aantal buien in het noorden en westen. In Karinthië blijft het droog en zonnig. Het wordt tropisch warm met op uitgebreide schaal 30 graden of ietsjes meer.

Zaterdag volgt een dag met echte tropische hitte, de zon schijnt van vroeg tot laat, al zijn er ook sluierwolken mogelijk. Het wordt 30 tot 35 graden. Een heuse hitte opstoot! Maar het blijft bij een hitte opstoot, zondag draait de wind naar het frissere en wisselvalligere noordwesten.

Jeroen Elferink

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×