Vandaag enkele onweersbuien, weekend verloopt heet


Vandaag enkele onweersbuien, weekend heet en zonnig

Vandaag ligt een hoogtelaag boven Oostenrijk, hierdoor is de opbouw van de atmosfeer onstabiel. Er zijn enkele onweersbuien mogelijk. Ook ligt de temperatuur een fractie lager dan de voorgaande dagen. Hierdoor kunnen we dergelijke luchten zoals hier boven ook vandaag verwachten. Maar gelukkig blijft het niet lang zo, want dit weekend verloopt heet en zonnig.


Vanmorgen is het nog zonnig op veel plaatsen. Maar nog voor het middaguur ontstaan er stapelwolken en vooral in midden en oost Oostenrijk groeien deze snel door. Hier kan al rond het middaguur enkele buien vallen. Vanmiddag ontstaan er meer onweersbuien verspreid over Oostenrijk. Nergens verwachten we noodweer maar lokaal kan er wel veel neerslag in korte tijd vallen. Vooral in Karinthië kan het soms flink doorplenzen. Maar in Vorarlberg en Tirol blijft het juist lang zonnig en droog. Enkel in het Tirolerunterland is er laat op de middag ook een bui mogelijk. Daarbij loopt de temperatuur op naar 28 graden in het westen tot 21 graden in gebieden met buien. Vanavond lossen de buien op en komende nacht is het vrij helder.


Het weekend verloopt heet en zonnig. Morgen start de dag zonnig en loopt de temperatuur alweer sneller op. Tijdens de middag ontstaan er weer stapelwolken maar op een lokale bui in het uiterste oosten na blijft het overal droog. Met name in het westen is er veel ruimte voor de zon, hier wordt het 28 of 29 graden. Elders ligt het kwik tussen de 25 en 27 graden.

Zondag is er meer ruimte voor de zon. De wind draait naar het zuidwesten en subtropische lucht wordt weer aangevoerd. Hierdoor stijgt de temperatuur uiteindelijk in de middag naar tropische waarden; 29 tot 32 graden. Kortom het is echt zwembadweer.

Op hoogte blijft de wind uit het zuidwesten waaien volgende week; het blijft warm!

Na het weekend neemt de kans op onweersbuien toe. Maandag is het eerst nog zonnig en loopt de temperatuur op naar 30 tot 35 graden. Aan het eind van de dag kunnen er stevige regen- en onweersbuien vallen. Ook dinsdag is er kans op onweersbuien. Hierna neemt de onzekerheid toe, maar het blijft waarschijnlijk aan de warme kant voor midden augustus.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Van Beeck tenten

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

St Johann in Tirol Banner Zomer 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...