Onzekerheid bij skiërs ondanks versoepelingen

Saalbach topfoto

Onzekerheid bij skiërs ondanks versoepelingen. De Oostenrijkse regering heeft zaterdag een pakket aan versoepelingen aangekondigd, toch veroorzaakt dit onduidelijkheden.

Zoals bekend zal vanaf aanstaande zaterdag eerst de avondklok gewijzigd worden een week later vervalt de 2G regel in de detailhandel. Op 19 februari gaat dan de 3G-regel weer gelden in de gastronomie en het toerisme.

Vanaf 19 februari kunnen ook de niet gevaccineerden weer deelnemen aan het dagelijks leven door het tonen van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 48 uur. Maar wat betreft het skiën (en snowboarden) is het nog niet helemaal duidelijk hoe het verder moet.

De woordvoerder van de Karinthische kabelbanen, Manuel Kapeller-Hopfgartner, zei dat de 2G-regel nog steeds van toepassing is: “We gaan ervan uit dat we deze versoepeling ook zullen krijgen in een van de openingsstappen voor de handel en vervolgens voor het toerisme. Ik hoop dat we de komende week duidelijkheid krijgen. Het is voor ons heel belangrijk om onze gasten zo vroeg mogelijk te kunnen informeren. ” Men moet bedenken dat de liften en bergbanen het enige openbaar vervoer in Oostenrijk zijn met een 2G-verplichting, aldus Kapeller-Hopfgartner .

Saalbach topfoto

Skiën alleen met booster (of recentelijk hersteld met in de app de geldigheidsdatum)

Vanaf dinsdag verloopt de inentingsbewijzen voor mensen zonder booster en daarmee ook hun eventuele seizoenspas. Mensen die een seizoenspas en een booster hebben gehad moeten zich opnieuw inschrijven. De reden hiervoor is de verkorting van de geldigheidsduur van het Groene Paspoort. Hierdoor lijden de bergbanen weer verlies in omzet. De liftoperators zijn daarom afgelopen zondag in beroep gegaan.

Om redenen van gegevensbescherming mogen skigebieden niet opslaan hoe iemand wordt gevaccineerd“. “Het is voor mij onbegrijpelijk om de geldigheidsduur van certificaten te verkorten en tegelijkertijd in stappen te openen“, aldus Gapp woordvoerder van de kabelbaan van Vorarlberg tegen APA. Het werd duidelijk dat het inkorten voor hoofdpijn zorgde in kabelbaankringen.

Lees ook onze liveblog.

Bron: ORF en Salzburg24.at

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...