Ook het weekend verloopt zonovergoten

Brixen im Thale gistermiddag

Ook het weekend verloopt zonovergoten
Het is momenteel prachtig wintersportweer in de Oostenrijkse Alpen. Het is koud, de sneeuw is vers én dagelijks schijnt de zon. Ook de komende dagen en dus het weekend verlopen zonovergoten.

Vandaag krijgt de zon net als gisteren volop de ruimte. Echter komt er ook mist of laaghangende bewolking voor, dit lost vrij gemakkelijk op. Daarnaast is het vrij koud, het vriest veelal matig tot streng. Vanmiddag is de lucht lange tijd strakblauw en kwik loopt geleidelijk op, echter blijft het op alle hoogtes iets onder nul.

Vanavond en komende nacht is het opnieuw helder, de minima komen in de dalen uit tussen -8 en -18 graden. Opnieuw dus een koude nacht. In de lagere dalen ontstaat opnieuw wat mist of nevel.

Morgen, zaterdag, is het alweer zonovergoten. De lucht is strakblauw en na een koude ochtend stijgt het kwik naar waarden slecht enkele graden onder het vriespunt. Ook staat er weinig wind. Kortom genieten!

Zondag zien we opnieuw een zonovergoten dag op het programma staan, van vroeg tot laat schijnt de zon. Echter nu komen ook enkele dunne sluierwolken voor, maar de zon heeft hier vrijwel geen moeite mee. De temperatuur blijft ook nu op alle hoogtes iets onder het vriespunt.

Ook maandag start met zon, tijdens de middag raakt het bewolkt. Een zwakke storing met sneeuwbuien of buitjes bereikt Oostenrijk. Maar op een dik pak hoeven we ons niet te verheugen, het gaat veelal om een stoflaagje.

Dinsdag is het opnieuw zonnig na de sneeuwbuitjes, maar vanaf woensdag volgt slechter weer. Mogelijk volgt een overgang naar warmer dooiweer.

Jeroen Elferink

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×