Ook mei brengt warm zomerweer met soms een onweersbui

Het is momenteel iets wisselvalliger geworden in Oostenrijk, met dagelijks wel een aantal (onweers)buien. Maar desondanks is het zeer zeker niet koud want de temperaturen bereiken nog altijd de 19 tot 25 graden. Daarbij staat er maar weinig wind waardoor het ook nog eens warmer aanvoelt.

Ook vandaag blijft het wisselvallig met veel bewolking en enkele onweersbuien. Daarbij zien we vergelijkbare temperaturen, met opnieuw weinig wind. Hierdoor voelt het zwoel en soms drukkend aan. Alleen in de vlakkere delen van Oost-Oostenrijk schijnt de zon langer.

Morgen, zaterdag, brengt vanuit het Oosten een duidelijke weersverbetering. De lucht wordt droger, warmer en er zijn bredere opklaringen. Alleen rondom de grotere gebergten ontstaat in de middag nog een enkele onweersbui. Het is zwoel en soms benauwd met temperaturen tussen de 23 en 27 graden.

Vanaf zondag is het echt gedaan met de buien, door de komst van een hogedrukgebied wordt de lucht nog droger en warmer. We krijgen te maken met fraai zomerweer. Maar helaas valt een enkele onweersbui in de namiddag niet uit te sluiten, maar dit beslaat gelukkig maar maximaal 5 procent van Oostenrijk. Aardig verwaarloosbaar.

Het zomerweer blijft nog zeker tot woensdag aanhouden. Dat wordt dus de koelere bergen in of genieten van een verfrissende duik in het zwembad. In de middag bereikt het kwik met gemak 24 tot 28 graden. Zéér sporadisch is in de namiddag en avond een warmte onweersbui mogelijk. Grootste kans hierop is rondom de hoofdkam. Verder is het op en top hoogzomer, en dat begin mei!

Na woensdag neemt de kans op meer buien toe, maar dit is nog ver. We gaan het volgen.

Jeroen Elferink

Alpen Reizen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...