Ook genoeg mooie momenten ondanks mindere week

Er zijn ook deze week genoeg mooie momenten zoals gisteren. Maar de lucht was wel erg vochtig en troebel!

Ook genoeg mooie momenten ondanks mindere week

Het is deze week zacht en turbulent maartweer in Oostenrijk. Zo zorgen depressies voor de stuwing van zachte oceaanlucht maar ook momenten met neerslag. Komende avond en ook morgen is het vaak nat. Maar vandaag is het nog lange tijd droog en eigenlijk prima weer. Wel staat er al veel wind.

Vanmorgen wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Vooral in het westen en noorden is de bewolking dikker en kan er een spatje regen vallen. Vanmiddag trekt deze bewolking door richting het oosten en klaart het in Vorarlberg en Tirol toch nog af en toe op. Hier kan de zon nog even fraai doorbreken. Elders blijft het vooral bewolkt. Daarbij is het zacht, op 1500 meter stijgt de temperatuur naar 5 graden. Ook staat er een stormachtige wind op de hogere bergtoppen.

Vanavond en komende nacht wordt de bewolking dikker en volgt er uiteindelijk wat regen aan de noordkant. Ook wordt het turbulent met storm in de bergen. Sneeuw valt pas vanaf 1800 meter. Aan de zuidkant blijft het droog maar wel bewolkt.

Morgenmiddag breekt na de buien de zon door

Morgenochtend trekken er over geheel Oostenrijk enkele regenbuien en is het vrij turbulent. Zo zijn er windstoten van ruim 100 km/u mogelijk op de hogere bergtoppen. Maar gedurende de dag wordt het droger en in de middag breekt de zon soms goed door. Kortom een dag die slecht begint maar mooi eindigt.

Vrijdag heeft vooral de bewolking weer de overhand en in de loop van de dag trekken nieuwe regenbuien over Oostenrijk. Het blijft onveranderd zacht.

Het weekend is in detail nog wat onzeker. Mogelijk zakt de sneeuwgrens alsnog even tot dalniveau. Maar de modellen zijn erg verschillend met de uitkomst. Hoe dan ook wordt het wisselvallig en is er van kaiserwetter geen sprake. Ook na het weekend domineert wisselvallig en turbulent weer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...