Ook na het weekend kletsnat

Ook na het weekend kletsnat

12-05-2023

Ook na het weekend kletsnat. Ook in Oostenrijk wil het maar niet lente of zomersweer worden, goed voor de natuur slecht voor het humeur.

Maar we moeten het er maar mee doen, voordeel is wel dat alles fantastisch groen is. Dit weekend wordt ook niet veel anders dan de afgelopen dagen.

Vandaag is het weer overwegend bewolkt waaruit het nodige aan neerslag zal gaan vallen en vooral vanaf de middag plaatselijk onweer. Van Vorarlberg tot Opper-Oostenrijk kan de zon nog te zien zijn. De sneeuwgrens ligt tussen de 1700 en 2200 meter wat weer goed is voor de gletsjers.

Met een zwakke tot matige wind uit het noorden tot zuidoosten zal het maximaal 11 tot 19 graden gaan worden.

Zondag verandert er niet veel met het nodige aan regen en boven de 1800 meter sneeuw. In het westen begint de dag met wat zonneschijn terwijl de rest van het land grauw uitziet. Met een zwakke tot matige wind uit het noordoosten zal het maximum uitkomen op 10 tot 18 graden.
Ook na het weekend kletsnat

Nieuwe week

Maandag een dag waar de zon in het hele land te zien is maar net als de dagen ervoor het ook bewolkt is. Uit de bewolking zal neerslag uit gaan vallen waar alles boven de 1700 tot 2300 meter als sneeuw valt. Wind waait uit het westen tot noorden en is zwak tot matig met een maximum tussen de 14 en 20 graden.

Dinsdag wordt weer een natte dag met veel bewolking. De zon is lokaal te zien met name in het noordoosten. De sneeuwgrens ligt ook vandaag tussen de 1700 en 2000 meter. Maximum komt uit tussen de 12 en 20 graden waarbij de hoogste temperaturen in het noordoosten gehaald zullen worden.

Hoe het allemaal verder verloopt morgen weer meer weer vanuit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel.

RTL4 Weer Brixen im Thale 12 mei 2023

Interhome Banner 1250x700

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×