Ook vandaag zomerse tot tropische temperaturen

Zomer Bier Zon proost topfoto
Ook vandaag zomerse tot tropische temperaturen

Gisteren, zondag, is voor het eerst dit jaar de tropische grens van 30 graden bereikt. Dat is de vroegste 30 graden ooit gemeten. Ook vandaag zijn zomerse tot tropische temperaturen mogelijk!

Vanmorgen komen er wel dikke sluierwolken vermengd met Saharastof voor. In de loop van de dag breekt het wolkendek wel vanuit het westen. De middag verloopt dan weer een stuk zonniger. Met een zuidelijke wind wordt het opnieuw bijzonder warm voor begin april. De temperatuur loopt op naar 24 tot 29 graden, regionaal kan het weer 30 graden worden. In de meteorologie spreken van een zomerse dag als de temperatuur boven 24 graden uitkomt en tropisch vanaf 30 graden.


Morgen start de dag zonniger en opnieuw stijgt het kwik snel. Maar vanaf het middaguur raakt het in Vorarlberg bewolkt en volgen hier buien. Vanaf de tweede middaghelft trekken deze buien oostwaarts. Daarbij stijgt de kans op onweer. Voor de buien uit wordt het nog 23 tot 27 graden, in het oosten zelfs 29 graden. In de regen koelt het hard af, zo hard dat het zelfs in Vorarlberg begint te sneeuwen tot 1300 meter.

Morgenavond valt regen en sneeuwval in Vorarlberg, Tirol en Salzburg. Sneeuw kan tot 1300 meter vallen, elders wordt het snel droger.

Woensdag start bewolkt met een bui, de middag verloopt droog met steeds meer zon. Het is een stuk koeler bij maximaal 10 tot 16 graden.

Vanaf donderdag volgt weer zonnig lenteweer, het wordt niet meer zo uitgesproken warm. Maar met veel zon bij 19 tot 24 graden is het nog altijd warmer en zonniger dan gebruikelijk voor medio april.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×