Oorzaak Brand Zillertal Shuttle bekend

© zoom.tirol, via tt.com

Gisteren hebben we bericht van een brand bij het dalstation van de Zillertal Shuttle. De lift die het skigebied van Hoch Fügen verbindt met die van het Hoch Zillertal.

Maandagochtend was deze brand op 1.450 meter hoogte, daarbij zijn ook 3 medewerkers lichtgewond geraakt. Deze medewerkers van 24, 27 en 29 jaar zijn meteen aan de slag gegaan met brandblussers maar dat mocht niet baten. Deze medewerkers hebben helaas teveel rook binnengekregen en zijn naar het ziekenhuis in Schwaz overgebracht.

De brandweer was ook onderweg en die kwamen maar liefst uit heel veel dorpen. Fügen, Zell am Ziller, Schlitters, Hart en Schwaz. Door deze grote inzet van brandweerlieden was het vuur snel geblust. Helaas is er wel aanzienlijke schade ontstaan aan het gebouw.

Brandoorzaak

De oorzaak van de brand is ook bekend. Het vuur was uitgebroken door 2 Halogeen lampen. De hitte van deze lampen straalden richting plastic matten die vervolgens zijn gaan branden.

Hoelang deze lift nog gesloten is, is helaas niet te zeggen maar we verwachten dat het skigebied er alles aandoet om weer zo snel mogelijk open te gaan. Ook hebben we er alle vertrouwen is dat het lukt.

Wellicht herinneren jullie de brand nog van een paar jaar geleden in Nauders. Dat was een behoorlijke brand maar uiteindelijk is de lift gewoon op tijd geopend. 1 hele dag is er toe vertraging opgelopen. Wil je dit nog eens lezen klik dan HIER.

Wil jij een T-Shirt van FANtastisch Oostenrijk?
Ook willen we jullie belonen dit seizoen. We hebben wat T-shirts beschikbaar met het mooie logo van FANtastisch Oostenrijk erop. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.
Maak een leuk bericht, update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op. Binnenkort zien jullie deze T-shirts op onze website. Wie wil als eerste zo’n shirt bemachtigen?

Wij gaan er weer een leuk seizoen van maken en we houden jullie op de hoogte op het gebied van live video’s, updates, events, weerberichten en alles wat maar in de winter voorbij komt in de skigebieden.

Accommodatie Zoeken?
Mocht je nog opzoek zijn naar een accommodatie dan kun je op onze accommodatiepagina wat opties bekijken.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...