Oostenrijk blijf optimistisch

Skicircus Saalbach vanaf de Kohlkmais

Oostenrijk blijf optimistisch, met de slogan “we hopen je snel weer te zien”. Met deze campagne hoopt het Oostenrijks Toeristenburo de Nederlandse vakantiegangers een hart onder de riem te steken.

Het Oostenrijks Toeristenburo zal komende weken een campagne uitrollen onder de noemer ‘‘Blijf optimistisch. Wij hopen je snel weer te zien in Oostenrijk.“. Door de intense tweede golf waarmee Europa momenteel mee te maken heeft zat Oostenrijk sinds 16 november in een tweede lockdown. Onlangs zijn er versoepelingen aangekondigd zoals het opengaan van de skigebieden per 24 december. Maar aangezien de besmettingsgraad nog steeds te hoog is zijn nog niet alle maatregelingen opgeheven.

Als alles goed verloopt is het vanaf 7 januari mogelijk dat Restaurants, hotels en recreatieve voorzieningen weer open mogen.

De gezondheid en veilig reizen hebben de hoogste prioriteit daarom staat het Oostenrijks Toeristenburo achter de huidige maatregelen van de overheid.

Campagne

Volgens het Oostenrijks Toeristenburo is er behoefte aan optimisme en inspiratie, of dit geldt voor een wintervakantie in het seizoen 2020/2021 of op een ander moment. Oostenrijk en zijn gastheren en -vrouwen verheugen zich enorm om ons snel weer te zien. Daarom begint men met een campagne die hoofdzakelijk te zien zal zijn via video’s en de sociale kanalen.

Pitztaler GletsjerHuidige maatregelen in Oostenrijk.

In Oostenrijk zit men nog in een soort light lockdown, zo is het tot 7 januari niet mogelijk om een overnachting te doen en is daarmee in principe kerst skiën niet mogelijk.

Regels voor binnenkomst in Oostenrijk

 • Tot 10 januari 2020 zal de indeling van de risicogebieden gebeuren op basis van de 14-
  daagse cijfers van positieve coronagevallen.
 • Alle landen met een waarde hoger dan 100 worden geclassificeerd als risicogebied.
 • Personen die het land binnenkomen vanuit een risicogebied moeten een 10-daagse
  quarantaine ondergaan.
 • Na 5 dagen kan een PCR-test worden uitgevoerd om de quarantaine te beëindigen in geval
  van een negatief testresultaat.

Horeca

 • Door de ontwikkeling van de besmettingsgraad zijn momenteel alleen voorzichtige
  openingsstappen mogelijk.
 • Het primaire doel is om groepsbijeenkomsten zoveel mogelijk te vermijden.
 • De horecagelegenheden zullen dus tot 6 januari 2021 gesloten moeten blijven en de
  opening is gepland op 7 januari.
 • Eten en drinken kan worden afgehaald tussen 6 uur en 19 uur.

Pitztal RifflseeAccommodatie

 • Het verbod op de toegang tot accommodaties wordt verlengd tot 6 januari 2021.
 • Ook hier is het belangrijk om groepsbijeenkomsten zoveel mogelijk te voorkomen, zodat het seizoen op 7 januari 2021 kan beginnen.
 • Accommodatie bieden is wel nog steeds toegestaan voor dringende professionele redenen die niet kunnen worden uitgesteld.

Evenementen

 • Bijeenkomsten en evenementen zijn nog steeds verboden. Het gaat hierbij om culturele evenementen, sportevenementen, huwelijksfeesten, verjaardagsfeesten, jubileumfeesten, filmvertoningen, bus- of excursieboten voor toeristische doeleinden, tentoonstellingen, congressen, handels- en publieksbeurzen en kerstmarkten.
 • Vanaf 7 januari 2021 kunnen culturele voorzieningen (waaronder bioscopen) weer opengaan, onder voorbehoud van maatregelen en afhankelijk de ontwikkeling van de infectiecijfers.

Skigebieden (kabelbanen)

 • Kabelbanen, gondels en liften mogen niet worden gebruikt voor recreatieve doeleinden tot 23 december 2020.
 • Het uitgebreide gebruik van kabelbanen is vanaf 24 december 2020 weer toegestaan.
 • Dit betekent dat de recreatie- en sportfaciliteiten tijdens de kerstdagen ten behoeve van de bevolking kunnen worden gebruikt.
 • Er zullen strenge maatregelen worden toegepast, waaronder
  * Een capaciteitsbeperking van 50% moet worden toegepast in de gesloten ruimtes van kabelbanen, gondels en liften.
  * Het dragen van een mondkapje is verplicht in de wacht- en instapruimtes.
  * Een afstand behouden van ten minste een meter van personen die niet in hetzelfde huishouden wonen.
  * Daarnaast gelden aanbevelingen zoals het verhogen van de frequentie van kabelbanen, het voorzien in permanente ventilatie in gondels en grondmarkeringen aanbrengen.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Wegens gigantisch succes zijn we door al onze Buffy’s heen. We hebben een extra bestelling gemaakt maar deze zijn naar verwachting weer in januari 2021 leverbaar. Wel kunnen jullie alvast de buffy’s voor-bestellen. We noemen dat een pre order. Met het achterlaten van je e-mailadres kunnen we je dan een bericht sturen zodra de nieuwe Buffy’s er zijn!

Als alles goed gaat hebben we de buffy’s in januari weer binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...