Oostenrijk code geel of oranje? Kunnen we weer reizen?

Foto's vanuit FO Weissensee Gerda Begeman

Foto’s vanuit FO Weissensee @Gerda Begeman

Oostenrijk code geel of oranje? Kunnen we weer reizen?

Zojuist de persconferentie van premier Rutte gezien en eigenlijk zijn we zeer verbaasd over een land dat onze speciale aandacht heeft. Er werden namen van landen genoemd die per 15 juni van code oranje naar geel gaan. Geel betekent dat het weer mogelijk is om op vakantie te gaan. Heel bijzonder is het dat Oostenrijk niet is genoemd dat naar code geel gaat. Wel is aangegeven dat als de landen dezelfde voorzorgmaatregelen hebben genomen als in Nederland en de situatie is vergelijkbaar dan zou er gewoon code geel van kracht zijn. Op dit moment is dat niet zo maar de situatie is gewoon hetzelfde of zeker beter dan in Nederland, erg vreemd. We hebben ook gekeken op de website van Nederlandwereldwijd.nl

Daar zie je het volgende staan.

Nederlandwereldwijd code geel oranje

Bij Oostenrijk staat dat er pas een aanpassing reisadvies komt zodra de grens opengaat. Zouden ze slapen in Den Haag? De grens met Duitsland is open. Tussen Oostenrijk en Duitsland zouden de grenzen voor toerisme op 15 juni opengaan! Vandaag kwam daar bovenop nog eens dat
Oostenrijk stopt met grensbewaking vanaf morgen (4 juni 2020) uitgezonderd Italië!

Voor ons is er maar één conclusie mogelijk. Oostenrijk wordt binnen niet al te lange tijd ook op code geel geplaatst en dat betekent dat je gewoon op vakantie kunt gaan. Oostenrijk is momenteel één van de veiligste landen waar je maar kunt verblijven.

Het weekend van 19 tm 21 juni 2020 hebben wij wat leuks gepland staan in Oostenrijk en we zullen berichten vanaf mooie plekjes in Oostenrijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Grüner See

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×