Oostenrijk code geel of oranje? Kunnen we weer reizen?

Foto's vanuit FO Weissensee Gerda Begeman

Foto’s vanuit FO Weissensee @Gerda Begeman

Oostenrijk code geel of oranje? Kunnen we weer reizen?

Zojuist de persconferentie van premier Rutte gezien en eigenlijk zijn we zeer verbaasd over een land dat onze speciale aandacht heeft. Er werden namen van landen genoemd die per 15 juni van code oranje naar geel gaan. Geel betekent dat het weer mogelijk is om op vakantie te gaan. Heel bijzonder is het dat Oostenrijk niet is genoemd dat naar code geel gaat. Wel is aangegeven dat als de landen dezelfde voorzorgmaatregelen hebben genomen als in Nederland en de situatie is vergelijkbaar dan zou er gewoon code geel van kracht zijn. Op dit moment is dat niet zo maar de situatie is gewoon hetzelfde of zeker beter dan in Nederland, erg vreemd. We hebben ook gekeken op de website van Nederlandwereldwijd.nl

Daar zie je het volgende staan.

Nederlandwereldwijd code geel oranje

Bij Oostenrijk staat dat er pas een aanpassing reisadvies komt zodra de grens opengaat. Zouden ze slapen in Den Haag? De grens met Duitsland is open. Tussen Oostenrijk en Duitsland zouden de grenzen voor toerisme op 15 juni opengaan! Vandaag kwam daar bovenop nog eens dat
Oostenrijk stopt met grensbewaking vanaf morgen (4 juni 2020) uitgezonderd Italië!

Voor ons is er maar één conclusie mogelijk. Oostenrijk wordt binnen niet al te lange tijd ook op code geel geplaatst en dat betekent dat je gewoon op vakantie kunt gaan. Oostenrijk is momenteel één van de veiligste landen waar je maar kunt verblijven.

Het weekend van 19 tm 21 juni 2020 hebben wij wat leuks gepland staan in Oostenrijk en we zullen berichten vanaf mooie plekjes in Oostenrijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Grüner See

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

13 reacties

 1. Peter Spackler schreef:

  Top

 2. Agnes schreef:

  Oostenrijk heeft nog steeds als eis de gezondheidsverklaring a 190 euro staan. Deze zal er eerst vanaf moeten.

 3. Jelmer schreef:

  Goed om te horen dat jullie heen gaan. Zelf ga ik ook dat weekend naar Oostenrijk. Is er jullie ook iets bekend over de verklaring die je moet meenemen inzake Corona negatief?

 4. Ankie schreef:

  Wij gaan van 17 tot 21 naar mijn zoon maar niets is nog zeker.
  Zou graag meer duidelijk hebben

  • Ria Van Den Akker schreef:

   Wij zijn 7 Juni naar Oostenrijk gereden allerlei papieren bij ons. Totaal geen controle geweest. Zijn maar in quarantaine gegaan. Blijven nog een poos.

 5. Riet schreef:

  Nee, in den Haag zitten ze niet te slapen. Hoewel de persconferentie van de heer Rutte duidelijk was wordt er niet duidelijk aangegeven dat landen waar wij nog niet naar toe kunnen, landen zijn waar Nederlanders nog niet toegelaten worden aangezien onze Corona-aanpak wel wat te wensen over liet. Dus landen zijn waar de regels strenger zijn dan in Ned.

  • Eric schreef:

   Riet, dan heb je wat nieuws gemist. In een live persconferentie heeft Bundeskansler Sebastian Kurz meegedeeld dat Nederlanders weer welkom zijn vanaf 15 juni… dat is een feit. Wat dan erg vreemd is dat er landen zijn die ook per deze datum op de lijst zijn gezet waar we op dit moment ook niet naar toe kunnen. Bv Belgie…. wel weer vanaf 15 juni… Dan zitten ze toch echt te slapen in Nederland maar dat nemen we ze ook niet kwalijk want dat gebeurd wel vaker 🙂
   De situatie in Oostenrijk is zelfs op dit moment beter dan in NL en dat al weken… maar het zal allemaal wel goed komen vanaf 15 juni.

 6. N Meelen schreef:

  Sebastian Kurz heeft vorige weel al op tv gezegd dat Nederlanders weer welkom zijn, zo ook de Duitser.

 7. Riet schreef:

  Gelukkig, ik had al geboekt!

 8. Riet schreef:

  Eric, wanneer heeft Kurz dit gezegd. Laatste info bij mij bekend is dat per 4 juni inwoners van buurlanden, dus geen Nederlanders, worden toegelaten behalve Italianen.

 9. Riet schreef:

  Geweldig Eric, bedankt.

 10. Alluyn Brenda schreef:

  Hallo ik ben blij dat in Oostenrijk zo goed gaat dat het weer open is de grens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht