Oostenrijk en het aankomende winterseizoen, veilig?

Solden Turner Après-ski

Après-ski, zo zullen we het komende seizoen zeker niet zien

Oostenrijk en het aankomende winterseizoen, veilig? Wij zijn er afgelopen zomer nog geweest en in onze ogen was er niet veel veranderd dan het zomerseizoen ervoor. Natuurlijk in de supermarkt een mondkapje op maar dat was het ook wel. Over een aantal weken reizen wij weer af naar Oostenrijk en zullen jullie dan zeker beelden tonen hoe het er is.  Het ziet er naar uit dat de Nederlandse wintersporters nog even afwachten maar die zullen zeker nog last minute wat boeken. De drukke schoolvakanties daarvoor is het wel raadzaam om toch wat vast te leggen.

De huidige tijd is onzeker maar toch hopen de skigebieden dat de wintersporters komen, en men doet er alles aan om jouw vakantie zo veilig te laten verlopen. De horeca moet nu nog, net als in Nederland om 22:00 uur sluiten, de après-ski zoals we gewend waren zal dit seizoen anders worden. De hossende menigte zal plaats maken voor tafels, het eten en drinken in de hutten uitsluitend aan tafels en zo zijn er meer maatregelen genomen.

Langzaam gaan we naar de winter en de eerste gebieden zijn inmiddels open, maar de opening is dit jaar zonder de gebruikelijke feesten. Met alle maatregelen probeert Oostenrijk, waar 70% van de Nederlandse wintersportliefhebbers naar toe gaan, een zo normaal mogelijk skiseizoen van te maken. Dit kan toch niet worden verpest door lange wachtrijen of door corona-uitbraken?

,,Binnen het kwartier ben je bij ons boven. 5 tot 6 minuten sneller dan anders’’, belooft Andreas Steibl, directeur van de VVV in Ischgl. Die moderne liften kunnen wel een tandje hoger. ,,En we kijken of we een uur eerder gaan draaien, om 07.30 in plaats van 08.30 uur.’’ Dit alles om zo gespreid mogelijk de berg op te gaan.

Skicircus Saalbach vanaf de Kohlkmais

Ibiza van de Alpen

Ischgl is één van de gebieden waar men alles er aan doen om wintersporters te paaien, niet met grote feesten maar met strenge maatregelen. Zo krijg je bij het inchecken bij het hotel een check of je geen koorts heb. Tevens is er een testlocatie in het dorp. De uitslag krijg je dezelfde dag nog maar het is niet verplicht om je te testen.

Minder boekingen

Toch blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Ski Vereniging dat nog maar 40% haar wintersport heeft geboekt. Van de ondervraagden heeft 32% aangegeven dat zij wel willen gaan maart nog niet geboekt hebben en 20% twijfelt nog. De overigen slaan dit seizoen oven uit angst voor een besmetting. Maar toch geeft dus al 72% aan te zullen gaan en van de groep van 20% die twijfelt zal zeker ook een grote groep gaan. Al met al zouden er dus best richting de 800.000 mensen uit Nederland op wintersport kunnen gaan. Gemiddeld gaan er ongeveer 1 miljoen mensen op wintersport (vanuit Nederland)

Corona Garantie

Twee aanbieders van wintersportreizen hebben al maatregelen genomen in de voorwaarden mocht onverhoopt je vakantie niet doorgaan. Dit is zeker bescherming van de consument. Lees op bijgaande links de aanpassingen:

Hoe het allemaal gaat verlopen een ding is zeker dit seizoen is anders dan ooit te voren.

Bron: ad.nl

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...