Oostenrijk extra Corona maatregelen die as. maandag ingaan!

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We proberen te regelen dat jullie deze ook binnenkort kunnen bestellen voor de komende wintersport

Oostenrijk extra Corona maatregelen die as. maandag ingaan!

Op vrijdag zijn er in Oostenrijk ook extra maatregelen gecommuniceerd die as. maandag 21 september 2020 in zullen gaan. Minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober (Groenen) publiceerde vrijdagavond zijn nieuwe verordening ter bestrijding van de Coronacrisis.

De overheid reageert op de recente toename van besmettingen. De maatregelen treden aanstaande maandag officieel in werking. Ze hebben vooral betrekking op privé-evenementen en gastronomie.

  • Deze maatregelen stellen onder meer het dragen van een masker verplicht op markten, in winkelcentra en op openbare beurzen.
  • Ook mogen er maar tien mensen als groep bij elkaar in het restaurant zitten, plus kinderen. Zoals reeds aangekondigd, dient de klant mond- en neusbescherming te dragen op de locatie, behalve wanneer hij aan een tafel zit om te eten en/of te drinken.
  • Indoor evenementen zonder gemarkeerde plaatsen zijn alleen toegestaan ​​voor tien personen. Tot nu toe was het maximum gesteld op 50. Iedereen die een evenement plant met een publiek van meer dan 250 mensen, heeft de goedkeuring nodig van het verantwoordelijke districtsbestuur.
  • Daarnaast moet de organisator voor evenementen met meer dan 50 mensen in afgesloten ruimte en meer dan 100 mensen buitenshuis een Covid-functionaris aanstellen en een preventieconcept uitwerken en implementeren.
  • Begrafenissen zijn vrijgesteld van de beperkingen die gelden voor bijvoorbeeld bruiloften, waar slechts tien mensen zijn toegestaan. Volgens de verordening zijn voor deze uitvaartdiensten maximaal 500 personen van toepassing.
  • Vanaf maandag zullen mond- en neusbescherming op markten gedragen moeten worden, ook buitenshuis. Hetzelfde geldt zowel in de winkelcentra tussen de winkels als op vak- en consumentenbeurzen.

Wil je de hele verordening lezen klik dan HIER.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...