Oostenrijk gaat geleidelijk versoepelen in februari

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Oostenrijk gaat geleidelijk versoepelen in februari

Vandaag heeft Oostenrijk een stappenplan voorgeschoteld gekregen hoe men gaat versoepelen in de maand februari.

De Oostenrijkse regering wil in de loop van februari verschillende zaken versoepelen zodat er nog meer mogelijk is. Dat heeft bondskanselier Karl Nehammer (ÖVP) zaterdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie samen met minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen) en de GECKO-commissie.

Op 5 februari wordt de avondklok gewijzigd van 22.00 uur naar 00:00 uur. Op 12 februari vervalt de 2G-regel in de detailhandel, een week later gaat de 3G-regel weer gelden in de gastronomie en het toerisme.

De PCR-tests hebben echter een geldigheid van 48 uur. Dit geldt op de plekken waar de 3G wordt gehanteerd (Horeca oa.), aldus Mückstein. Zo’n regeling bestond al in Wenen, in de rest van Oostenrijk was dat 72 uur.

Er is ook een kleine versoepeling in de evenementenbranche. In plaats van 25 personen mogen nu 50 personen weer samenkomen zonder toegewezen stoelen en dat per 5 februari. Ook op scholen zouden nieuwe regels moeten komen, maar die worden pas volgende week bekend gemaakt. De versoepeling werd gerechtvaardigd door het feit dat ondanks het hoge aantal gevallen veroorzaakt door Omikron, de situatie in de ziekenhuizen stabiel is.

Perspectief bieden

Nehammer zei dat de cijfers in de ziekenhuizen op een voorspelbaar niveau liggen, daarom kun je nu perspectieven bieden. Nehammer ontkende dat het alleen onder druk van de economie of de westelijke deelstaten versoepeld was met een ‘duidelijk nee’.

Mückstein verklaarde: “Met Omikron is er geen risico op overbelasting van de intensive care afdelingen.” Daarom kan men stappen ondernemen om het te openen, maar blijf aan de veilige kant: “We doen het zorgvuldig en vooral veilig.”

Minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) was opgelucht. Volgens haar zal het in de nabije toekomst ook mogelijk zijn om nachtgastronomie en grote evenementen perspectief te geven. Het feit dat er nu al een toename is van het aantal mensen voor “evenementen” zonder toegewezen plaatsen, ziet ze als gunstig voor familiefeesten en bruiloften.

Lees ook ons Liveblog.

Oostenrijkse Vlag

Bron: ORF

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 27 oktober 2019 hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...