Oostenrijk gooit veel corona maatregelen overboord per 5 maart 2022!

SkiWelt 1 maart 2022 Ribbels

Oostenrijk gooit veel corona maatregelen overboord per 5 maart 2022!

Komend weekend gaat de verdere versoepeling van de coronamaatregelen in. Ondanks dat Oostenrijk nog steeds hoge aantal besmettingen heeft is de versoepeling terecht, zeggen experts in Tirol. Maar ze waarschuwen nu al voor de komende herfst.

Op enkele uitzonderingen na zijn alle G-regels van tafel, wordt de avondklok opgeheven en is de FFP2-maskervereiste alleen van toepassing in gevoelige gebieden. Wie vanaf zaterdag naar de horeca, de kapper of de sportschool gaat, heeft geen 2G-certificaat meer nodig. Helaas is het nog wel zo dat het FFP2 masker nog wel gedragen moet worden in de skigebieden en dan met name in de liften.

Experts waarschuwen voor de komende herfst

Het aantal besmettingen zal waarschijnlijk na de versoepelingen toenemen. Verwacht wordt dat deze aanzienlijk zullen dalen richting de zomer. Voor komend najaar verwacht de viroloog (Elmar Rizzoli, hoofd van het Corona-crisisteam in de deelstaat Tirol)  een hernieuwde en forse stijging van het aantal besmettingen. Ook de komende jaren voorspelt de viroloog een CoV-golf in het najaar.

3G nog steeds in huizen en ziekenhuizen

Op enkele uitzonderingen na vervalt ook de 3G-regel op de werkvloer, legt Elmar Rizzoli uit. Volgens Rizzoli is 3G nog steeds vereist waar de 3G-regel ook voor bezoekers geldt. Bijvoorbeeld in bejaarden- en verpleeghuizen en in ziekenhuizen.

Ook de avondklok om middernacht wordt komend weekend opgeheven. Daarnaast geldt er geen maximum aantal personen meer bij evenementen. De piek van de omikron-golf is gepasseerd en de cijfers dalen langzaam.

FFP2

In de toekomst is het dragen van het FFP2-masker alleen vereist ​in gevoelige gebieden zoals bejaardentehuizen of ziekenhuizen, het openbaar vervoer en supermarkten of apotheken. Er wordt geadviseerd het FFP2-masker te dragen bij contact met kwetsbare mensen. De regering benadrukt dat de openingsstappen op elk moment kunnen worden ingetrokken als het infectieproces dit vereist.

Lees ook ons liveblog.

Kaiserwetter vlag

Bron: ORF

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...