Oostenrijk heft quarantaineverplichting op

Hintersteiner See FANtastisch Oostenrijk Herfst

Oostenrijk heft quarantaineverplichting op voor veel EU-landen, dit in verband met de voor 19 mei geplande openingsmaatregelen waardoor ook het reizen makkelijk gemaakt moet worden.

Met de geplande wijziging van de inreisverordening komt de quarantaineverplichting voor veel EU-landen te vervallen. Het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid wil zich oriënteren op het EU-coronavirusstoplicht van het EU-gezondheidsagentschap ECDC.

ECDC-kaart

Landen die op de ECDC-kaart groen of oranje gekleurd zijn daarvoor zal reizen naar Oostenrijk zonder enige beperking mogelijk zijn en dus vrijgesteld zijn van de quarantaineplicht. Bij binnenkomst uit felrode gebieden zal volgens de plannen van het ministerie van Volksgezondheid in de toekomst een negatieve coronavirus-test, bewijs van vaccinatie of herstel na een coronavirusinfectie voldoende zijn. Maar voor reizigers uit donkerrode gebieden zal de quarantaine van tien dagen na binnenkomst gelden, met een gratis test vanaf de vijfde dag. Het is nog niet duidelijk of indeling naar regio wordt gekeken.

Huidige stand

Kijkend naar de huidige stand staan alleen Finland, IJsland, Portugal en Malta op oranje of groen. Dit zal in de huidige stand betekenen dat voor reizigers uit Nederland de quarantaineplicht blijft bestaan. De huidige vrijstellingen voor forenzen blijven van kracht. Het ministerie van Volksgezondheid is van plan de toelatingsverordening regelmatig aan te passen op basis van de CoV-verkeerslichten van de EU.

Kleurcode ECDC

Elke dinsdag zullen de Europese lidstaten hun gegevens delen, de kaart zal dan iedere donderdag gepubliceerd worden.

  • Groen: Als de incidentie binnen 14 dagen lager is dan 25 gevallen per 100.000 inwoners en het percentage positieve tests lager is dan vier procent.
  • Oranje: Als de incidentie binnen 14 dagen lager is dan 50 gevallen per 100.000 inwoners en het percentage positieve tests vier procent of hoger is. Of wanneer de incidentie tussen 25 en 150 ligt en het percentage positieve tests lager is dan vier procent.
  • Rood: Als de incidentie binnen 14 dagen tussen de 50 en 150  gevallen per 100.000 inwoners ligt en het percentage positieve tests lager is dan vier procent of meer is. Of wanneer de incidentie groter is dan 150 maar minder dan 500.
  • Donkerrood: Alle gebieden die buiten deze indicaties vallen.
  • Grijs: Onvoldoende gegevens.

Groene pas

Oostenrijk zal vanaf 19 mei waarschijnlijk ook zijn eigen “Groene Pas” gebruiken, dit zal in het begin niets meer moeten zijn dan een negatief testresultaat, een bewijs van een coronavirusinfectie of een vermelding in het vaccinatiebewijs. Dit is echter alleen van toepassing als de SPÖ een overeenkomstige wetswijziging goedkeurt en daarmee de relevante blokkade van de federale raad opheft, die tot 25 mei zal duren.

Bekijk ook ons liveblog.

Bron: ORF.at

Oostenrijkse Winkel grote banner

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...