Oostenrijk in de zomer: 5 must-haves voor een onvergetelijke vakantie

SkiWelt Hohe Salve Zomer 14 augustus 2023

Oostenrijk in de zomer: 5 must-haves voor een onvergetelijke vakantie

Niet alleen in de winter is Oostenrijk een prachtige vakantiebestemming. Ook de zomer biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke break uit het dagelijkse leven. Zo bieden bijvoorbeeld Salzburgerland, Opper-Oostenrijk, Salzkammergut en Neder-Oostenrijk volop mogelijkheden voor een onvergetelijke zomervakantie.

Ga je volgend jaar in de zomer naar Oostenrijk om te wandelen, fietsen, kamperen of van de natuur te genieten? In dit artikel ontdek je 5 must-haves die van jouw vakantie een topvakantie maken.

– Gelaagde kleding

De temperaturen liggen in de zomer in Oostenrijk rond de 23-24°C. Prima weer om in een korte broek en t-shirt rond te lopen. Maar, de avonden koelen wel af en ook als je de hoogte ingaat liggen de temperaturen lager. Slim dus om laagjes mee te nemen, zoals een dunne trui, een warme trui en – afhankelijk van hoe hoog je precies gaat – een warme jas.

– Handige koelrugzak

rugtas gekoeld

Hiken, fietsen en zwemmen, Oostenrijk is er – in de zomer – hét perfecte land voor. Tijdens een sportieve onderneming is het wel zo fijn om voldoende eten en drinken bij je te hebben. Zo kun je optimaal genieten van de natuur zonder je druk te maken over waar en wanneer je kunt bijtanken. Met een handige koelrugzak kan dit immers overal. Zo heb je altijd voldoende gekoeld water, snacks en/of een lunch bij je.

– A/B Wandelschoenen

Oostenrijk is ook een wandelland bij uitstek. Een paar goede wandelschoenen mag dus zeker niet in je bagage ontbreken. Kies voor een stevige, waterdichte wandelschoen die geschikt is voor verschillende ondergronden. Een A/B wandelschoen is aan te raden voor dagelijks gebruik en gemiddelde wandelroutes. Heb je een zware wandelroute op het oog? Neem dan een categorie B wandelschoen mee.

– Goede zonnebrandcrème

De temperaturen lopen in Oostenrijk niet heel hoog op, maar desondanks mag een goede zonnebrandcrème niet ontbreken tijdens je vakantie. Ga voor een zonnebrand die zweet- en waterbestendig is. Zo kun je deze ook gebruiken op de dagen dat je gaat fietsen, hiken of zwemmen. Kies gerust voor een losse zonnebrandcrème voor je gezicht, zodat je deze extra kunt beschermen met een hoge factor (SPF 50 of 50+).

– Zwemkleding

De laatste must-have voor een onvergetelijke zomer in Oostenrijk is zwemkleding. Bij het land van de bergen, sneeuw en skiën denk je wellicht niet meteen aan zwemmen, maar het land kent prachtige meren. Ga je bijvoorbeeld op vakantie in de buurt van de Wolfgangsee, Wörthersee of Bodensee? Dan wil je een duik in deze meren zeker niet missen! Wel zo slim dus om zwemkleding en een fijne handdoek mee te nemen.

Brixen im Thale, Zwembad, duikplank, badesee

Dit vind je ook FANtastisch...

×