Oostenrijk kan ook op dinsdag zeer mild zijn!

topfoto weerbericht herfst

Oostenrijk kan ook op dinsdag zeer mild zijn! Na een zeer milde dag in Nederland waar records zijn gesneuveld. Zou het in Oostenrijk ook zo mild zijn vandaag?

Dinsdag is het extreem mild. Maar vandaag zien we dat het zonnig is in het zuiden, in Oost-Tirol, Karinthië, in Lungau en in delen van Stiermarken. In het oosten wisselen wolken en zonneschijn elkaar af. Aan de noordkant van de Alpen blijven er echter wolken voorbij trekken. In het westen kan het in de ochtend regenen. De regen gaat zich overigens wel doorzetten aan de noordkant van de Alpen (van Vorarlberg tot Oberösterreich. De sneeuwval vinden we terug in het hooggebergte, de gletsjers krijgen weer wat sneeuw erbij. De sneeuwgrens is het laagst in Vorarlberg op ongeveer 1800 meter. De wind waait matig en komt uit verschillende richtingen. De maximum temperatuur ligt tussen 13 en 22 graden. Het warmst wordt het in het Burgenland. Op 2000 meter is het 6 tot 10 graden.

Woensdag wordt het dan overal kouder met een maximum temperatuur van 6 tot 14 graden. Op 2000 meter hoogte wordt het niet warmer dan 2 graden. Over het algemeen overheersen de wolken en kan er van tijd tot tijd wat regen vallen. Vooral in Vorarlberg, Tirol en Stiermarken. De sneeuwgrens ligt tussen de 1200 en 1900 meter. In het oosten stevige tot harde wind van west naar noordwest.

Westendorf Herfst

Donderdag starten we met bewolking en er kan wat regen vallen in het Tirollse Unterland, Salzburgerland en in het westen van Obersteiermarken. Naar mate we naar de middag gaat wordt het droog en we kunnen de zon in de middag zien.

In het oosten waait een stevige wind van noordwest naar noord. Maximale waarden liggen tussen de 6 en 14 graden.

Vrijdag eerst een paar mistvelden, maar gaandeweg wordt het vrij zonnig. Ook staat er weinig wind. Wel is het weer koud in de ochtend en het kan zelfs vriezen in wat alpendalen. De maximum temperatuur ligt tussen de 7 graden in het Waldviertel en tot wel 17 graden in het westen.

Hoe het weekend eruit ziet? Dat ziet er mooi uit. Stabiel zonnig weer, blijft het mild in Oostenrijk? We kijken er morgen weer in detail naar.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer binnen in de week van 9 november 2020. Wil je een bericht krijgen van ons. Ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...