Oostenrijk kleurt weer Oranje

GP Oostenrijk Oranje

Red Bull Ring 8 juli 2022

Oostenrijk kleurt weer Oranje. Dit weekend is de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring in Spielberg in Stiermarken. Voor het team is het een thuiswedstrijd.

Dit weekend zal de Red Bull ring in het teken staan van snelheid en veel oranje, het Formule 1 circus is weer neergedaald in Spielberg. De afgelopen jaren is Max Verstappen de dominante coureur met 4 overwinningen.

Het circuit was de afgelopen twee jaar het toneel van de GP van Oostenrijk en de Großer Preis Der Steiermark, waarbij beide races de opening van het Formule 1 seizoen 2020 was.

Red Bull Ring GP Oostenrijk Oranje

Huidige Lay-out Red Bull Ring

Red Bull Ring

De Red Bull Ring bestaat al sinds 1969 waarop van 1970 tot en met 1987 de GP van Oostenrijk werd verreden. Daarna verdween de race van de kalender en werd het in 1995 verbouwd, ingekort en omgedoopt tot A1 Ring. De Formule 1 kwam pas in 1997 weer terug en bleef daar tot 2003 waarna het circuit werd gesloten en deels gesloopt werd.

De redding van dit schitterend circuit kwam in 2011 toen Dietrich Mateschitz de mede eigenaar van Red Bull het circuit kocht. Sindsdien heeft het de naam Red Bull Ring.

Het huidige circuit stamt uit 2014 en heeft een lengte van 4,318 km, heeft 10 bochten en is na Monaco het kortste circuit op de huidige F1 kalender.

Meer informatie over dit circuit ga naar redbullring.com

GP Oostenrijk Oranje

Red Bull Ring 8 juli 2022

Max Verstappen in Oostenrijk

Max Verstappen zorgde in 2018 voor de eerste winst van het team in Oostenrijk. In 2019 won Max weer nadat hij een slechte start waardoor hij terugviel naar de achtste plaats, maar drie ronden voor het einde van de race wist hij Charles Leclerc in te halen.  In 2020 waren er dus twee races waarbij hij een keer uitviel en de andere op P2 eindigde. Pas in 2021 won hij weer en dit keer beide races.

GP Oostenrijk OranjeGrosser Preis von Österreich 2022

Dit weekend is het circus weer in Oostenrijk neergestreken en tijdens dit weekend is er ook weer een sprintrace. Dat betekent dat op vrijdag niet twee vrije trainingen zijn maar 1 vrije training en een kwalificatie. De kwalificatie bepaald de start voor de sprintrace die weer de startopstelling van de race bepaald. We weten inmiddels dat Max op P1 staat vandaag in de sprintrace en er was al spektakel te zien met de 2 Mercedes bolides die niet op de baan konden blijven.

Het hele weekend ziet er als volgt uit.

Vrijdag 08 juli

  • 1e vrije training: P1 Verstappen 1:06.302
  • Kwalificatie sprintrace: P1 Verstappen

Zaterdag 09 juli

  • 2e vrije training:
  • Sprintrace:

Zondag 10 juli

  • RACEDAY

De eerste uitslagen van vrijdag zijn bekend en dat ziet er goed uit voor Max Verstappen. Een feestje kun je trouwens ook wel overlaten aan de Nederlanders die er op dit moment zitten.

GP Oostenrijk Oranje

Klik op de foto voor de hoogtepunten van de Grand Prix van 2021.

Turner on Tour F1 Oostenrijk

Kleine toegift 🙂

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×