Oostenrijk ligt plat door storm Petra

Storm “Petra” zoals de Duitse Weerdienst het lagedrukgebied noemt trok deze dinsdagochtend over Oostenrijk. Windsnelheden van meer dan 120 km/u werden geregistreerd. Dit zorgde onder andere voor stroomuitval, overlast, overstromingen en omgerukte bomen. Het lawinegevaar in Vorarlberg, Tirol en Salzburg neemt ook snel toe.

Gisteren zorgde hetzelfde systeem al voor wateroverlast in Noordelijk Oostenrijk, maar vanmorgen vroeg trok het bijbehorende koufront over Oostenrijk. Met grof geweld en windstoten van 120 tot 150 km/u bracht het koufront een flinke weersverandering. Net over de grens in Zwitserland is vanmorgen een windstoot van ruim 171 km/u gemeten. Meer hierover in het weerbericht.

De kern van storm Petra lag vanmorgen 10:25 al boven de Baltische Staten

In diverse gemeentes is de stroomvoorziening vanmorgen uitgevallen, actueel zitten 7.500 huishoudens in de regio Tennegau zonder stroom. Verspreid over Oostenrijk moest de brandweer minstens 120 keer uitrukken deze ochtend. Vaak ging het om omgewaaide bomen of lokale overstromingen.
https://www.facebook.com/ischgl.paznaun/videos/220266755800877/
Maar de storm heeft ook gevolgen voor de skigebieden. Vanmorgen houden diverse skigebieden hun deuren (deels) gesloten. De harde wind is spelbreker om skiliften te laten draaien. Ook zorgen flinke sneeuwbuien voor slechte zichten.

o.a. Skiwelt blijft vandaag grotendeels gesloten

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Zelf beelden van de storm? Stuur ze via onze facebookgroep!

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht