Oostenrijk Lockdown voor gevaccineerde eindigt

Kitzbühel Advent

Oostenrijk Lockdown voor gevaccineerde eindigt

In zijn eerste persconferentie als regeringsleider beloofde bondskanselier Karl Nehammer (ÖVP) komend weekend een einde aan de algemene lockdown. Het is alleen de vraag hoe. Naast retail heeft Nehammer op verzoek ook de horeca, hotellerie en andere sectoren in deze aankondiging opgenomen.

Nehammer wees erop dat de gouverneurs al van tevoren hadden besloten over de duur van de lockdown van drie weken. De vraag is dus niet of de lockdown moet worden beëindigd, maar hoe en met welke beschermende maatregelen. Men gaat in ieder geval zo zorgvuldig mogelijk te werk.

Mückstein: regionale verschillen?

Minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen) benadrukte ook dat de lockdown in het weekend zou eindigen. Vanuit zijn oogpunt zou er echter weer een regionaal onderscheid gemaakt kunnen worden. Mückstein wees er wel op dat met de verschillende Bundeslanden nog wordt onderhandeld over individuele maatregelen.

Lockdown eindigt alleen voor gevaccineerde mensen

De overheid zou blijkbaar alleen onderscheid moeten maken tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen. Voor die laatste groep gaat de lockdown door zoals gepland, verzekerde Mückstein. Dat is ook de houding van Nehammer. “Het is niet tegen elkaar, het gaat om een ​​gezamenlijke strijd tegen het virus.”

Verschillen per branche?

De laatste tijd bestond er grote twijfel, gezien de nog steeds forse ziekenhuisbezettingsgraad, dat alle gesloten bedrijven daadwerkelijk heropend zouden moeten worden. Dit werd door de Tiroler gouverneur Günther Platter (ÖVP) gevraagd. De Stiermarkse gouverneur Hermann Schützenhöfer (ÖVP) pleitte voor een voorzichtige aanpak.

Alle sectoren

De druk komt van de economie. Kamervoorzitter Harald Mahrer vond het, ondanks de verwijzing naar de extreem hoge aantallen op de intensive care-afdelingen, “natuurlijk” om te eisen dat alle sectoren worden geopend na het einde van de lockdown. In vergelijkbare landen als Zwitserland wordt nu de normale gang van zaken met veiligheidsbeperkingen nagestreefd.

De definitieve beslissing over het beëindigen van de Lockdown wordt as woensdag besloten op een topbijeenkomst in Wenen bepaald. We wachten nogmaals af maar het gaat dus de goede kant op mbt beëindigen Lockdown en het openstellen van bedrijven.

Lees ook onze Liveblog.

Bron: Tiroler Tageszeitung, ORF

Sölden 7 november 2021 @Ron Vlierberghe

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Chaletnl-banner-900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×