Oostenrijk maakt zich op voor een hittegolf

Dit weekend hebben we nog te maken met een zwak lagedrukgebied. Hierdoor verloopt het weer nog onbestendig met vele buien, soms met onweer en hagel. Maar aan de westflanken van het continent stroomt al warme tot hete subtropische lucht richting het noorden. Vanaf maandag komt Oostenrijk ook in deze luchtsoort terecht en begint waarschijnlijk een langdurige hittegolf.

Deze ochtend zien we al buien verspreid over Noord Oostenrijk trekken. De meeste buien zullen later deze ochtend gedeeltelijk oplossen waarna het enkele uren overal droog is. Maar nog voor het middaguur zullen er stapelwolken ontstaan die opnieuw verspreid voor buien zorgen. Dit kunnen, mede door de opwarmende kracht van de zon, flinke buien worden. Met uitzondering van Vorarlberg zijn deze middag overal wel zware onweersbuien mogelijk. Tijdens deze buien kan het tot hagel en windstoten komen. Omdat er maar weinig wind staat kunnen de buien lang op dezelfde plek blijven hangen waardoor er lokaal grote verschillen ontstaan. Voor de buien uit wordt het nog 23 tot lokaal 27 graden langs de Hongaarse grens. Komende avond en nacht klonteren de buien samen en zullen boven Oost-Oostenrijk voor veel regen zorgen.

Morgen start de dag ten oosten van het Salzburgerland nat en druilerig. Vorarlberg profiteert daarentegen al van de weersverbetering met veel zon en 28 graden. Elders zijn er verspreid over de dag nieuwe buien mogelijk. Het koelst is het dan ook in het oosten met 21 tot 25 graden.

Maandag start een periode met warm tot ronduit heet zomerweer. Met veel zon en geringe onweerskansen wordt het dus genieten! Maandag wordt het 30 tot 34 graden. Later in de week zijn waardes ver boven de 35 mogelijk. Afhankelijk van hoe de toevoerstroming zich precies ontwikkeld is later in de week zelfs 38, misschien wel 39 of 40 graden mogelijk. Daarmee is de hittegolf dan helemaal compleet. Dan krijgen de gek geworden weercomputers van laatst toch gelijk.

Jeroen Elferink

CampingWelt Grote banner

 

Golfclub Kitzbüheleralpen Westendorf

Mesnerwirt Westendorf Zomer

Mesnerwirt Westendorf Winter

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht