Oostenrijk Maximumsnelheid weer omlaag

oostenrijk

Oostenrijk Maximumsnelheid weer omlaag. Net als hier in Nederland zal ook Oostenrijk er aan moeten geloven, de verlaging van het maximum snelheid op de snelwegen. Het maximum snelheid is nu weer terug naar maximaal 130 km/u.

De verhoging gold als een proef die sinds augustus 2018 loopt waarbij een aantal snelwegen het maximum werd verhoogd. Nu na 1,5 jaar komt milieuminister Leonore Gewessler van de Grüne tot de conclusie dat een hogere snelheid tot meer milieuvervuiling leidt, het zou zorgen voor meer CO2 en meer uitstoot is te veel.

“Snelheid 140 was een stap in de verkeerde richting, want elke extra ton CO2 is een ton te veel, hogere snelheid leidt tot meer milieuvervuiling” aldus verantwoordelijke minister Leonore Gewessler.

Succes

Eerder noemde de ASFINAG de proef een succes, zo zijn de ongelukken op deze proefsnelwegen gehalveerd en is de uitstoot van stikstof niet toegenomen. Ook zou de doorstroming zijn bevorderd en files niet toegenomen, een minpuntje was de lichte stijging van de CO2 uitstoot maar was te verwaarlozen. Hier denkt dus minister Leonore Gewessler anders over.

Oostenrijk A1 snelweg
Snelweg A1 tussen Salzburg en Wenen.

Borden in een nacht vervangen

De ASFINAG heeft in de nacht van zaterdag op zondag alle borden vervangen, het ging over 120 kilometer snelweg waar de borden vervangen moet worden. De proef werd gehouden op de A1 tussen Salzburg en Wenen, specifiek 88 km in Niederösterreich tussen Melk en Oed. En 32 km in Oberösterreich tussen de knooppunten Haid en Sattledt beide proeven gold voor beide richtingen.

Proef

Voormalige minister van Transport Norbert Hofer was de bedenker van dit plan, met de verhoging wilde hij aantonen dat een iets hogere snelheid geen negatieve invloed heeft op milieu en het aantal ongevallen.

Bron: ORF.at

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...