Oostenrijk mild en overwegend droog

Saalbach 04-02-2021

Saalbach 4 februari kaiserwetter en niemand te bekennen © Marlieke

Oostenrijk mild en overwegend droog

Terwijl wij hier in Nederland eindelijk de winter in gaan is het in Oostenrijk mild en overwegend droog, ook na het weekend lijkt het er ook niet op dat de winter weer terug komt.

Vandaag is het weer mild waarbij in het grootste deel van het land de zon zal overheersen. In het noorden zal de bewolking wat dikker zijn waaruit wat regen kan vallen, de kans is vooral in de ochtend en avond aanwezig. In het oosten en zuiden kan tevens mist voorkomen dit met een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidwest. De dag begint met temperaturen tussen de -3 tot +5 graden. Deze waarden stijgen naar maxima van 6 tot 16 graden, het zachtst zal het in het westen worden. Op 2000 meter ligt het maximum tussen de 1 en 4 graden.

Zaterdag kan hardnekkige mist voorkomen van Opper-Oostenrijk tot Midden-Burgenland en het kan vooral in het noorden van tijd tot tijd gaan (mot)regenen. Er zijn grote verschillen zichtbaar, in de mist ligt dit tussen de 1 en 7 graden, maar waar de zon schijnt zal dit oplopen tot zo’n 15 graden. Op 2000 meter ligt dit van zuid naar noord tussen de 1 en 6 graden.

Mild

De pluim van Saalbach op ca 1500 meter, winter is op vakantie.

Zondag zal het vooral in het oosten en zuiden gaan regenen, richting het noorden en oosten kan de zon zich laten zien. In het noorden, oosten en zuidoosten zal er aanvankelijk wat mist en hoge mist aanwezig zijn. De sneeuwgrens zal vandaag liggen tussen de 1400 en 2000 meter, in de avond zakt dit in het noorden en westen onder de 1000 meter. De wind zal matig tot krachtig zijn vanuit het oosten tot zuiden, de dag begint met een temperatuur tussen de -2 tot +10 graden. Dit zal stijgen overdag tot 3 tot 13 graden, het mildst zal het in het zuiden worden.

Verdere trend zal zijn bewolkt met wat regen op maandag met een sneeuwgrens tussen de 600 en 900 meter, kans op zon in de namiddag in Tirol en Vorarlberg. Maximum zullen liggen tussen de 1 en 7 graden. Dinsdag een lichte föhn en af en toe zon aan de noordkant, in het oosten en zuiden bewolkt en wat regen. Vooral in Karinthië is er tussen de 500 en 1100 meter sneeuwval met een maximum tussen de 0 tot 10 graden.

Verder kijken doen we morgen weer.

De groeten.

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...