Oostenrijk Nieuwe liften volgend seizoen

Oostenrijk Nieuwe liften volgend seizoen

Het seizoen 2015/2016 is nog in volle gang en na een slechte start in december is het in januari aardig goed gekomen en we kijken nu al weer uit naar nieuwe liftprojecten voor het seizoen 2016/2017, goed nieuws voor de wintersporters. Maar voor dit seizoen is het gelukkig goed gekomen zoals jullie kunnen zien aan de vele updates vanuit de verschillende gebieden, blijf ze sturen we zijn hier heel blij mee en uiteraard zullen wij dit ook blijven doen. Maar we zijn wel afhankelijk van jullie….

Maar wij kijken ook verder…. nu al worden er nieuwe plannen gepresenteerd voor het seizoen 2016/2017. Bijgaand een eerste update over nieuwe en/of vernieuwde liften.

Bernkogel 6er

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Men is er al mee bezig maar vanaf het seizoen 2016/2017 moet dan de verbinding vanaf de Schmittenhöhe naar Viehhofen gereed zijn, momenteel is men bezig met de eerste sectie. Uiteindelijk zal er vanaf seizoen 2016/2017 een 10 persoonsgondel gaan lopen vanaf het dalstation in Viehhofen naar het bergstation op de Salersbachkopfl op 1920m, meer hierover is hier te vinden.

Naast deze nieuwe verbinding zal ook de Schönleitenbahn dan eindelijk vervangen worden, deze oude staan gondellift zal dan vervangen worden door een moderne 10 persoonslift. De lift is niet te missen, iedereen die naar Saalbach Hinterglemm is geweest, is er onderdoor gereden.

Volgens iemand op het forum van onze collega’s van wintersporters.nl zal er een lift komen vanaf Viehhofen richting Vorderglemm, dit zal dan in 2018 gereed moeten zijn we gaan dat in de gaten houden.

Sölden

In Sölden zal de Giggijochbahn een renovatie krijgen, de huidige 8 persoons gondel zal vervangen worden door een 10 persoons gondel. De huidige gondel komt uit 1998. Met dank aan een oplettende lezer die ons op een paar fouten attendeerde, we hadden de gondel en stoeltjeslift door elkaar gehaald.

SkiWelt

In SkiWelt zal ook weer een lift vervangen worden, niet zo “dramatisch” als het treintje van Ellmau maar het betreft de vervanging van de Salvenmoosbahn. De huidige is een 2 persoons stoeltjeslift, deze zal vervangen worden door een moderne 6 persoonslift.
De nieuwe 6 persoonslift krijgt een kap en een capaciteit van 2400 personen per uur, tevens zoals alle nieuwe liften koppelbaar.

St Anton am Arlberg

In St Anton am Arlberg zullen verschillende liften vervangen worden maar tot nu toe zijn er twee uit de ontwikkelingsfase getreden en dat is de nieuwbouw van de Albonasattelbahn en de Flexenbahn K3 Alpe Rauz-Ochsenboden (Verbindungsbahn Arlberg Ost und West) richting Lech Zürs.

De Albonasattelbahn zal een 10 persoonsgondel worden met een capaciteit van 2400 pers. per uur, deze vervangt de huidige 2 persoonsstoeltjeslift. Het ander project is de Flexenbahn K3 Alpe Rauz-Ochsenboden (Verbindungsbahn Arlberg Ost und West) dit zal ook een 10 persoonsgondel lift worden, maar heeft een kleinere capaciteit namelijk 1500 pers. per uur over een lengte van 1775m.

Lech Zürs

Ook hier zal men een aantal liften vervangen éen is de Bergbahn Lech-Oberlech, de huidige lift is een 50 persoonscabinelift die vervangen zal worden door een 80 persoonscabinelift. De nieuwe lift zal 800 personen per uur gaan vervoeren, dit over een lengte van 846m. Naast de bouw van de Flexenbahn K3 Alpe Rauz-Ochsenboden zal ook de Flexenbahn K1 en K2 vervangen worden. De huidige 30 persoonscabine lift zal vervangen worden door een 10 persoonsgondel met een capaciteit van 1500 pers. per uur.

Zillertal Arena: Gerlos

Eindelijk kan men vanuit het dorp Gerlos het skigebied in, vanaf volgend winterseizoen zal dan de opening zijn van de Dorfbahn, dan is men niet alleen via de Isskogelbahn verbonden met het gebied. Firma Leitner bouwt zoals we al eerder berichte een splinternieuw complex waarvan een 10 persoonsgondel vertrekt, deze nieuwe gondel heeft een capaciteit van 3000 pers. per uur.

Hochfügen

De Waidoffen in Hochfügen krijgt ook een upgrade de huidige 4 persoonsstoeltjeslift zal vervangen worden door een 6 persoonsstoeltjeslift, de nieuwe koppelaar lift met kap en stoelverwarming zal een capaciteit van 2600 pers. per uur krijgen.

728x90-Bizztravel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...