Oostenrijk opent op basis van 2G Toerisme

FANtastisch Oostenrijk team

Hopelijk zijn wij ook weer snel te vinden op een piste ergens in Oostenrijk.

Oostenrijk opent op basis van 2G toerisme. Echter nachtgastronomie en après-ski bars blijven gesloten. In een persconferentie werd  het einde van de vierde lockdown aangekondigd. Doorgang van de kerstvakantie is zo goed als zeker.

Sinds 22 november zit Oostenrijk in een lockdown en zoals afgesproken zou deze 3 weken gaan duren. Aankomend weekend stopt de lockdown maar niet voor ongevaccineerden aldus Bondskanselier Karl Nehammer (ÖVP). Hij benadrukte dat het gemeenschappelijke doel is om het land uit de crisis te leiden. Daar wil hij geen tijd aan verliezen. Om de “gemeenschappelijke vrijheid” terug te krijgen is het belangrijk om dichter bij elkaar te komen.

Hij benadrukte ook het belang van vaccinatie om het doel te bereiken.

“Wir haben den Menschen versprochen, dass dieser Lockdown ein Ende haben wird. Und wir werden dieses Versprechen jetzt gemeinsam einhalten.”

Het virus had voor een adempauze gezorgd aldus de Bondskanselier, hiervan wil men gebruik maken ook al is het nog geen stabiele situatie

Er is volgens de Bondskanselier veel inzet nodig om mensen te overtuigen om te vaccineren en om de derde prik te halen. De regering besloot een “minimumnorm aan beschermende maatregelen” in te voeren.

 

Regionaal

Er zijn regionale verschillen terwijl Tirol, Vorarlberg en Burgenland vanaf zondag bijna volledig open gaan blijven restaurants en hotels in Neder-Oostenrijk, Salzburgland en Stiermarken dicht tot 17 december. Opper-Oostenrijk zal waarschijnlijk op deze dag uit lockdown gaan. Wanneer Karinthië open gaat, is nog onduidelijk (bron).

In Wenen blijven Gastronomie en hotels door de dichte bevolking tot 20 december gesloten dit heeft de burgermeester van Wenen Michael Ludwig (SPÖ) besloten na advies van experts.

Einde lockdown

Hoe gaat het eruit zien.

  • Hotels, winkels , kappers en dergelijke mogen weer open.
  • Nachtgastronomie en après-ski bars blijven gesloten.
  • Gastronomie mogelijk met 2G-regel, avondklok om 23.00 uur, FFP-masker bij binnenkomst niet op de plek en registratie is vereist.
  • Evenementen zonder toegewezen zitplaatsen: binnen 25 personen, buiten 300 personen.
  • Evenementen met toegewezen zitplaatsen : binnen 2000 mensen, buiten 4000 mensen.
  • FFP2-masker verplicht in alle gesloten ruimtes.
  • Sporten is zowel binnen als buiten mogelijk met 2G-regeling, het dragen van een masker bij het sporten is niet nodig.
  • 3G regel op de werkplek en gebruik FFP2-masker.

Bron: Salzburg24.at en tt.com

Lees ook onze liveblog.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Chaletnl-banner-900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×