Oostenrijk per 15 november nieuwe regels wintertoerisme

Kaprun Kitzstehorn 17 okt 2021 Topfoto

De wintersport komt snel dichterbij, dit zijn de nieuwe regels om hetdit jaar mogelijk te maken.

Oostenrijk per 15 november nieuwe regels wintertoerisme. Half september waren deze al grofweg bekend. Vanaf 15 november is de 3G regel verplicht in de skigebieden.

Oostenrijk wil er alles aan doen om het winterseizoen normaal doorgang te laten vinden. Met de juiste regels in acht te nemen kunnen we een winterseizoen lang weer op wintersport gaan. Daarom heeft de Oostenrijkse regering een aantal maatregelen in het leven geroepen.

3G en FFP2

Vanaf 15 november is het verplicht om een 3G bewijs (Gevaccineerd, Genezen of Getest) bij je te hebben als je gebruik wil maken van de liften. Naast dit bewijs is ook het dragen van een FFP2 masker in de gondels verplicht (ook de stoeltjesliften waar een winterbeschermkap opzit). Bij het kopen van een liftpas zal er om het bewijs gevraagd worden er is geen controle bij de ingangen van de liften. Seizoenkaarten kunnen echter alleen worden geactiveerd zolang het betreffende 3G bewijs geldig is.

Deze maatregelen geldt in alle skigebieden. Alle après-ski gelegenheden zullen gelijkgesteld worden aan de nachtgastronomie, meer info hierover klik hier.

Solden Turner Après-ski

Ter illustratie Après-ski, dit jaar is het anders dan anders.

Maatregelen

De nieuwe regels voor aankomende winter is een onderdeel van meer maatregelen van de minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen). Deze nieuwe regels zullen deze week gepubliceerd worden waarin ook de 3G regel verplicht wordt op de werkplek. Echter moet dit eerst nog door de Bondsraad , de noodzakelijke wetswijziging zal donderdag besproken worden. Doordat de regels voor de wintersport vanaf 15 november ingaat zullen de eerste seizoensopeningen in bijvoorbeeld Kitzbühel of Schladming zonder de nieuwe regels plaatsvinden.

Het is niet de bedoeling om het aantal passagiers in de gondels en liften te beperken. “Ik ga er niet van uit dat er verandering komt buiten het afgesproken stappenplan”, aldus Köstinger. Dit stappenplan of scenario’s is HIER te lezen.

Kitzbühel Advent Kerstmarkt (c)Michael Werlberger

Kerstmarkt is ook dit jaar iets anders dan normaal (c)Michael Werlberger

Kerstmarkt

Ook de kerstmarkten zijn aanbod geweest en ook dit wil men door laten gaan. Volgens de nieuwe maatregelen kan je alleen toegang krijgen als je een 3G bewijs kan overleggen, de controle ligt niet bij de marktkraam maar er zullen checkpoint zijn die de controles doen aldus Köstinger

Oostenrijk doet er alles aan om ook echt alles door te laten gaan, een beetje regelgeving hoort er dan ook bij. Laten we hopen dat dit het enige jaar is dat we deze maatregelen hebben maar…. bekijk het ook positief. We kunnen en mogen weer op wintersport.

bron: orf.at

Lees ook onze liveblog.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Grittlmühle grote afsluitbanner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...