Oostenrijk plant massale coronatesten

Corona Stoplicht stand 12 november 2020

Corona Stoplicht stand 19 november 2020

Oostenrijk plant massale coronatesten om een derde lockdown te voorkomen, vooral de economie dreigt met een nieuwe lockdown harde tikken te krijgen.

De wintersport wil men in Oostenrijk zo veel mogelijk gaan redden, mochten de gebieden dicht blijven dan zal dit zwaar wegen op de economie in het land. Om dit te voorkomen wil men massaal gaan testen op het coronavirus. Het afgelopen weekend werden de eerste testen in Südtirol (Italië) uitgevoerd waarbij er tot nu toe meer dan 250.000 mensen aan hebben deelgenomen.

Massatesten

Afgelopen vrijdag werd het plan door de Oostenrijkse overheid bekend gemaakt waarmee men hoopt een nieuwe lockdown te voorkomen en zo het winterseizoen te redden. Van 5 tot en met 8 december 2020 zullen de eerste mensen in één van de meer dan 100 testlocaties middels een antigeentests getest worden. Mocht deze snelle test positief uitvallen krijgt de persoon nog een vervolgtest middels de bekende PCR test. Op 5 en 6 december zijn eerst maximaal 200.000 leerkrachten aan de beurt, op 7 en 8 december zullen alle 40.000 politieagenten aan de beurt zijn.

Een datum voor alle inwoners is nog niet bekend, maar volgens Bundeskanzler Sebastian Kurz (ÖVP) moet dit een week voor kerst gebeuren. Een tweede massatest staat gepland voor begin januari.

Het meedoen aan deze testen is volgens Kurz op vrijwillige basis en neemt 15 minuten in beslag, maar hij hoopt dat de Oostenrijkers hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

Saalbach 22-11-2020

Oostenrijk probeert het winterseizoen te redden, wanneer mogen wij hier weer van genieten??

Kritiek

Toch is er ook kritiek zo ook van Staatsgouverneur van Salzburg Christian Stöckl (ÖVP), momenteel voorzitter van de gezondheidsfunctionarissen, hij zegt: “Dit zal niet haalbaar zijn met de huidige, extreem gespannen structuur van personeel, logistiek en IT”.  Het opzetten van de teststraten en laboratoria is al een gigantische uitdaging, maar ook het traceren en isoleren komt daar nog bij. Toch heeft de Oostenrijkse krijgsmacht al ervaring opgedaan bij het opzetten van testlocaties in Slowakije, deze ervaring kan goed van pas komen voor de massale testen.

Lees ook onze liveblog.

Bron: Vienna.at, tt.com, orf.at.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner Bluetribe 1200x400

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...