Oostenrijk schort verplichte vaccinatie op

FANtastisch Oostenrijk CMP

Oostenrijk schort verplichte vaccinatie op

Al twee jaar houden we jullie op de hoogte met het corona nieuws maar wij hopen iedere keer weer dat we het laatste bericht er over hebben geschreven. Van openeindjes houden we niet. We hebben eerder al bericht hoe de situatie voor de Oostenrijkers is. Het zag er naar uit dat er een verplichte vaccinatie zou komen met ook nog eens daaraan gekoppeld flinke boetes mocht je dat niet willen.

De verplichting om te vaccineren tegen het coronavirus wordt in Oostenrijk opgeschort. Dat heeft de Oostenrijkse regering vandaag besloten in de ministerraad. Zoals constitutioneel minister Karoline Edtstadler (ÖVP) zei, was de verplichting in de heersende omicron-variant “niet proportioneel”. Over drie maanden moet een nieuwe beslissing worden genomen, zei de nieuwe minister van Volksgezondheid Johannes Rauch (Groenen). De reden dat dit wordt uitgesteld en niet wordt afgeschaft zit hem in een  rapport van een commissie van deskundigen, die waarschuwt voor een nieuwe golf in het najaar.

Laten we positief blijven in gedachten en ook dat we dit jaar afscheid nemen van corona en dat we weer naar een normale winter toe mogen gaan.

Lees ook ons Liveblog.

Bron: ORF

FANtastisch Oostenrijk

Corona Reis Certificaat vanaf 17 feb 2022

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Int2sportbrand banner januari 22 Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...