Oostenrijk staat voor nieuwe maatregelen, gedeeltelijke lockdown?

Mooi Oostenrijk

Oostenrijk staat voor nieuwe maatregelen, gedeeltelijke lockdown?

Oostenrijk wordt geconfronteerd met waarschijnlijk een nieuwe gedeeltelijke lockdown. Hieronder de maatregelen die waarschijnlijk zullen worden doorgevoerd.

  • Morgen wil het kabinet nieuwe maatregelen aankondigen in de strijd tegen de coronapandemie. Het is belangrijk om overbelasting van het gezondheidssysteem te voorkomen. Er zijn inmiddels maatregelen uitgelekt en de onderhandelingen zijn nog gaande. Tot voor kort kon de Oostenrijkse regering het zich niet voorstellen, maar volgende week komen er weer maatregelen die passen bij een gedeeltelijke lockdown.
  • Ook zijn er steeds meer aanwijzingen dat er een nachtelijke beperking komt voor de Horeca. Hoe dit er voor de Horeca uitgaat zien dat moeten we afwachten.
  • Gisteren was al bekend dat er gesproken wordt over een soort van “avondklok” Ook wordt er gesproken van een tijdvak tussen 20.00 en 06.00 uur. Maar hierover wordt nog “onderhandeld” Dit betekent natuurlijk niet echt een huisarrest, want er is geen wettelijk verbod om voor andere mensen te zorgen, de hond uit te laten, naar het werk te rijden of zelfs ’s avonds laat nog even een rondje te rennen. Mensen op bezoek laten komen of zelf naar bekenden gaan wordt waarschijnlijk beperkt.
  • Mbt de Horeca zou het plan zijn dat men overdag geopend zou kunnen blijven. Maar ook kan het zo maar zijn dat de restaurants niet meer bezocht mogen worden. Afhalen en bezorgen van eten zou wel tot de mogelijkheden behoren.
  • Het gerucht gaat ook dat vrijwel alle evenementen moeten worden afgelast. Alleen de topsport gaat in november door, uiteraard zonder publiek. Dus alleen als tv-evenement zou je het kunnen bekijken.
  • Scholen moeten open blijven, maar voortgezet onderwijs en hoger zullen waarschijnlijk overgaan op thuis en online onderwijs.
  • Amateur Teamsporten zijn in de maand november niet toegestaan.
  • De culturele sector met operavoorstellingen, theaters en musea zullen waarschijnlijk voor een maand worden gesloten. Hotels zouden ook gesloten worden.
  • Voor cosmetische diensten zoals nagelstudio’s ziet het er naar uit dat deze gesloten moeten worden terwijl de kappers wel open mogen zijn. Ook yoga- en fitnessstudio’s en zwembaden zouden gesloten worden.

Wanneer dit allemaal van toepassing is, is nog niet duidelijk, waarschijnlijk as. woensdag horen we meer vanuit Oostenrijk over deze gedeeltelijke lockdown.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer binnen in de week van 9 november 2020. Wil je een bericht krijgen van ons. Ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht