Oostenrijk strenge lockdown aangekondigd tot en met 6 december 2020

Corona Stoplicht stand 12 november 2020Oostenrijk strenge lockdown tot en met 6 december 2020

Vanaf 3 november 2020 zit Oostenrijk al in een Lockdown maar die gaat strenger worden. Dit komt voornamelijk dat de cijfers maar niet naar beneden gaan. Zojuist heeft Sebastiaan Kurz een persconferentie gegeven waarin de touwtjes wat strenger worden aangetrokken.

Als je de cijfers ziet tov Nederland en waar wij in zaten tot een dag of 10 geleden dan is het procentueel nog een stukje erger in Oostenrijk. Om deze cijfers nu een halt toe te roepen komen er extra maatregelen die vanaf as. dinsdag 17 november in dienen te gaan en zeker gaan duren tot en met 6 december.

Zojuist heeft Sebastian Kurz de volgende maatregelen aangekondigd.

  • Skigebieden blijven in ieder geval tot 6 december dicht
  • Zoveel mogelijk thuis werken indien mogelijk
  • De contactberoepen mogen de werkzaamheden niet uitvoeren. Te denken valt aan kappers, massagesalons, schoonheidsspecialisten
  • Scholen en kinderopvang sluiten, er wordt op afstand les gegeven
  • Winkels gaan dicht, uitsluitend blijven open de supermarkten en apotheken/drogisten, post, banken
  • Het huis alleen verlaten voor werk (beroep), naar de supermarkt gaan, mensen die je moet verzorgen, een klein ommetje maken buiten/joggen, sporten alleen met personen uit het gezin of helemaal alleen
  • Contacten met andere mensen tot nul reduceren en alleen contact met de eigen huishouding.

Met deze maatregelen zijn dezelfde zaken vanaf dinsdag van kracht zoals die ook van kracht waren in het voorjaar. De maatregelen gaan vanaf as. dinsdag in en zullen duren tot en met 6 december 2020. De komende 2,5 halve week zullen de cijfers echt naar beneden moeten gaan. Het doel is om dan toch wat te kunnen versoepelen in de advent-tijd maar zeker ook naar kerstmis toe.

De verwachting is dat Oostenrijk pas weer kan versoepelen als deze cijfers naar beneden gaan. Daar hebben wij zeker vertrouwen in want dat is in het voorjaar ook gelukt. Wij houden het in de gaten en wensen de Oostenrijkers en Nederlanders/Belgen die er ook wonen sterkte met de komende 2,5 halve week. De regering trekt nu aan de noodrem niet alleen om allerlei bijzaken te redden waar wij er ook één van zijn maar vooral de ziekenhuizen te helpen want als het daar zo doorgaat dan worden de ziekenhuizen overbelast. Zover is het zeker niet vandaar deze ingreep.

Pitztaler Gletsjer Topfoto

De zon gaat echt weer schijnen daar zijn we van overtuigd.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer na 16 november 2020 binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...