Oostenrijk toerisme op niveau van voor Corona

Oostenrijk toerisme op niveau van voor Corona

Afgelopen week heeft Austria Werbung de nieuwe vestiging geopend in Den Haag. Het pand werd niet alleen geopend maar er was ook  hoog bezoek vanuit Oostenrijk. Oa. Prof. Dr Martin Kocher, minister voor economie en werkgelegenheid, en Astrid Steharnig-Staudinger, CEO Austria Werbung, waren aanwezig.

Er werd bij een persontbijt nog wat zaken gemeld inzake Oostenrijk. Goed om te horen dat Oostenrijk weer net zoveel toeristen trekt als voor de Corona pandemie.

Er werd ook aangegeven dat Oostenrijk zich zeker niet alleen focust op de winter, ook in de zomer worden er tal van andere activiteiten aangeboden. Er wordt ingespeeld op het korter worden van het winterseizoen en dat men in sommige gebieden al vanaf begin maart de mountainbike kan pakken. De infrastructuur wordt dan ook weer gelijk klaargemaakt. Tevens wordt er in sommige regio’s stevig uitgepakt als het gaat om de culinaire keuken. Daar wordt veel meer op ingezet.

Ook werd aangegeven dat de deelstaat Tirol verreweg de populairste regio is voor de Nederlanders gevolgd door het Salzburgerland.

Martin Kocher en Astrid Steharnig-Staudinger

Martin Kocher en Astrid Steharnig-Staudinger

Martin Kocher kijkt terug op een mooi 2023. Maar liefst 150 miljoen overnachtingen heeft Oostenrijk gehad en dat is bijna net zoveel als het jaar 2019. Ook ziet men dat de zomer in Oostenrijk steeds meer in trek is. Ook trekt de economie weer aan, lees dit HIER nog maar eens na.

SuperSkiCard

De Superskicard voor een gedeelte van Tirol en Salzburgerland, een paar gebieden uit andere Bundeslanden zijn ook vertegenwoordigd

Skipassen

Er is ook gesproken over het duurder worden van de skipassen. De skipassen zijn zeker de laatste jaren duurder geworden maar dat is ingegeven door de hoge inflatie en het duurder worden van energie. Kijkt men naar de omringende landen dan kan men nog goed concurreren met de prijzen in bv Italië, Zwitserland en Frankrijk. De bergbahnen die Oostenrijk rijk is zijn ook van een behoorlijk hoog niveau.

Laadpalen

De afgelopen winter hebben wij ook sterk gelet op het aantal laadpalen in de skigebieden. Daar kan nog best een tandje bij. Martin Kocher erkent dit ook maar gaat er vanuit dat hier de komende tijd een behoorlijke boost aan wordt gegeven. Hij ziet ook dat menig hotel, in de parkeergarages, vele palen hebben staan en dat aantal is nog steeds groeiende.

Duurzaam

Tot slot geef Martin Kocher aan dat Oostenrijk steeds duurzamer wordt. Er ligt een plan om al vanaf 2030 honderd procent op hernieuwbare elektriciteit over te gaan en in 2040 wil men geheel CO2 neutraal zijn. Wij zien zelf al in de winter dat er heel veel wordt gedaan om steeds “groener” te zijn.

Samenvattend, Oostenrijk is er niet alleen voor een winterbestemming maar zeker ook voor de zomer en de tussenliggende tijdvakken. Maar dat wisten jullie natuurlijk toch wel?

kleine kinderen in de alpenweide

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×