Oostenrijk, Toeristische sector in april weer open!

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Oostenrijk, Toeristische sector in april weer open!  Ja het staat er echt, toeristische sector weer in april open, tenminste dat is het plan. Vorarlberg mag het al iets eerder proberen (15 maart) Uiteraard kan het deze kant opgaan als de besmettingscijfers maar niet gaat toenemen. De plannen liggen er om dit te gaan doorvoeren en daar houden we ons maar aan vast.

Ondanks de stijging van het aantal coronabesmettingen is het kabinet vandaag bij elkaar geweest om te bekijken of er nog verder versoepeld kan worden. Ook hier ziet de Horeca liever alles weer open gaan maar de  verwachting waren niet al te hoog gespannen. Dit is ook te verwachten bij bv Cultuur en andere recreatieve activiteiten. Wel was de kans aanwezig dat er een regionaal onderscheid komt voor de jeugdsport.

De verschillende “Landshauptmannen” hebben aangedrongen om toch stappen te ondernemen om te openen. Medio maart is zelfs genoemd en niet later dan Pasen! Maar de virologen hebben gewaarschuwd voor openingen, zeker als de cijfers blijven stijgen.

Sebastian Kurz geeft aan dat Oostenrijk Test wereld kampioen is, 2,5 miljoen tests per week.

Welke belangrijke beslissingen heeft men genomen?

Het belangrijkste: de gastronomie begint weer met Pasen, In Vorarlberg al vanaf 15 maart 2021

De regering heeft overeenstemming bereikt met de gouverneurs over gemakkelijke openingsstappen, ondanks stijgende coronacijfers. De Horeca (buiten, terrassen) daarvan is het de bedoeling dat men met Pasen mag openen. Er werd genoemd dat in april (dat is dan na Pasen, Pasen valt ook in april) ook binnen geopend zou kunnen worden. Daarnaast zou jeugdsport vanaf het midden maart weer mogelijk moeten zijn.

De cultuur sector zal helaas nog even geduld moeten hebben. Het kabinet en de gouverneurs streven naar een start in april.

Hetzelfde geldt voor toerisme. In april wil men ook deze sector weer gaan openen! Er is natuurlijk wel een voorwaarde: de cijfers mogen niet verslechteren

Hintersteiner See FANtastisch Oostenrijk Herfst

Vorarlberg mag al op 15 maart meer doen!

Voor Vorarlberg gaat een uitzondering gemaakt worden. Vorarlberg heeft in Oostenrijk het laagst aantal besmettingen. Half maart mag in dit Bundesland al meer dan in de overige Bundeslanden. Zowel in cultuur, sport en horeca gaat hier meer mogelijk zijn. Wel wordt er nog bekeken wat men moet gaat doen met de entree testen. Eerst testen en dan mag je naar binnen.

Hoe staat het nu met de vaccinaties?

Vanaf januari werden er 5.000 mensen per dag gevaccineerd, vanaf maart is dit aantal opgelopen naar 30.000 per dag. In april is het streven 45.000 mensen per dag. Het is een hels karwei om dit allemaal te organiseren maar in Oostenrijk gaat dit lukken.

Naar de zomer toe ziet het er goed uit en laten we hopen dat dit ook allemaal doorgang gaat vinden en dat er steeds minder besmettingen plaats gaan vinden.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...