Oostenrijk Vanaf 8 november 2021 3G wordt 2G!!!!

FANtastisch Oostenrijk

Oostenrijk Vanaf 8 november 2021 3G wordt 2G!!!!

De Bundeskanzler Alexander Schallenberg heeft van zich laten horen inzake de maatregelen die per 8 november in zouden moeten gaan. De cijfers die zijn behoorlijk aan het stijgen vandaar ook deze extra persconferentie.

Vandaag zijn er 9,388 besmettingen geconstateerd. 356 mensen liggen als gevolg van Covid-19 op de IC.

Het grote nieuws is dat overal in Oostenrijk waar het 3G is (Gevaccineerd, Genezen of Getest) dit gaat wijzigen! Vanaf as. maandag 8 november gaat 2G gelden. Dan alleen nog Gevaccineerd of Genezen. Met testen kom je dan echt geen Hotel, Restaurant, Sport, cultuur, events etc meer in.

Antilichaamtesten zijn niet langer geldig. 2G geldt voor evenementen vanaf 25 personen. Daarnaast is er een FFP2-verplichting in gesloten ruimtes zoals in de detailhandel. Voor de Oostenrijkers geldt dat de corona pass nog maar negen maanden geldig is na de tweede vaccinatie. Daarna heb je een  derde vaccinatie nodig aldus de gezondheidsminister Wolfgang Mückstein. Ook weten we dat Nederland en nog een aantal Europese landen tegen deze 9 maanden is. Deze landen verwachten minimaal een periode van 12 maanden. Dit zal vast wel weer wat rumoer gaan geven bij de Europese commissie.

Winterseizoen!!!

Ook wordt er aangegeven dat men alles doet om ook het winterseizoen te redden. Dat is ook zeer belangrijk voor de banen maar zeker ook voor de economie. Daarom zal ook deze bedrijfstak de 2G-regel accepteren, aldus Platter. Wel maakt hij zich zorgen over de ontwikkelingen in de samenleving. Er zijn al aanslagen geweest op de medische staf in Zams. Men moet angsten serieus nemen, maar mag geen angsten opwekken.

Scenario’s

Als we kijken naar de verschillende stappen die al eerder gepresenteerd zijn dan wordt er 1 scenario over geslagen. De Oostenrijkse regering gaat er vanuit dat er al heel snel meer dan 500 bedden op de IC bezet zijn door Corona patiënten. Daardoor treed nu ook maandag scenario 4 in werking.

Bovenstaande is samen tot stand gekomen met de Landeshauptmannen van de verschillende Bundeslanden en de Oostenrijks regering.

Lees ook onze Liveblog.

De persconferentie is net afgelopen. Staan er zaken in meld die niet kloppen dan horen wij dat graag. In de snelheid kunnen we wat missen!

Intersport Twinsport_Wintersport OutletInstagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht