Oostenrijk verdere versoepeling van de mondkapjes

Oostenrijk Zell am See

Oostenrijk verdere versoepeling van de mondkapjes. Het goede nieuws blijft maar komen zo ook tijdens een persconferentie, hier werd duidelijk dat de mondkap verplichting per 15 juni 2020 wordt versoepeld.

Terwijl de wereld druk bezig is om het virus te verslaan komt het licht aan het eind van de tunnel steeds dichterbij. Oostenrijk heeft een moeilijke periode achter de rug gehad met o.a. een complete afsluiting van verschillende gebieden. De afgelopen weken heeft de Oostenrijkse regering een hoop maatregelingen versoepeld en dat deed men vandaag weer. Vakantie in Oostenrijk is weer een stapje dichterbij.

Geen mondkapjes

In scholen, supermarkten en in de horeca is er geen verplichting meer om een mondkapje te dragen, dit geldt nog wel op plekken waar de 1 meter regel niet gehandhaafd kan worden. Ook geldt dit nog in het Openbaar vervoer en tijdens het bezoeken van een apotheek of andere zorginstellingen, ook bij de kapper is een mondkapje verplicht.

Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om zonder een mondkapje te gaan winkelen, een openbaar gebouw te betreden. Zelfs bij het bezoeken van een café of restaurant is de verplichting na 15 juni opgeheven. Voor leerlingen is de versoepeling een opsteker, Minister van Onderwijs Heinz Faßmann dringt erop aan dat de kinderen ruim voor 15 juni van de maskers worden bevrijd. De minister wil zaterdag meer details bekendmaken in een persconferentie.

Ook is er een versoepeling voor agenten.

Horeca

Goed nieuws voor de Horeca is dat zij vanaf 15 juni niet meer om 23:00 uur dicht moeten. Dit tijdstip is nu verruimd naar 01:00 uur en ook hier geen mondkapjes. De regel van vier volwassenen aan een tafel wordt geschrapt echter moet er nog wel een meter zitten tussen de tafels.

Lage infectiecijfers

De versoepeling is volgens Kanselier Sebastian Kurz gerechtvaardigd om dat de infectiecijfers nu zeer laag zijn, in vijf deelstaten zijn helemaal geen nieuwe infecties meer.

“Wir sind auf einem guten Weg und dürfen uns bei der Österreichischen Bevölkerung bedanken”, aldus Kanselier Sebastian Kurz

In Oostenrijk is men op de goede weg maar het virus is nog steeds aanwezig, de huidige versoepeling is te danken aan de bevolking van Oostenrijk aldus Kanselier Sebastian Kurz. Maar hij waarschuwde wel voor onzorgvuldigheid

Bron: SN.at

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Werken in Oostenrijk sep 2019

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...