Oostenrijk verdubbelt de snelheidsboetes!

Autobahn

Oostenrijk verdubbelt de snelheidsboetes!

Oostenrijk heeft de straffen voor “snelheidsduivels” aangescherpt. De boetes lopen drastisch op, in extreme gevallen wordt het voertuig in beslag genomen.

Wie in Oostenrijk te snel met de auto rijdt, wordt vanaf komende  zomer zwaarder gestraft. Snelheidsovertredingen hebben niet alleen te maken met een beduidend hogere boete, ook bij extreme snelheidsovertredingen kan het voertuig in beslag worden genomen.

Omdat blijkbaar teveel weggebruikers niet worden afgeschrikt door de huidige boetes, wil het Oostenrijkse Verkeersminister de maatregelen aanscherpen. Niet alleen de notoire  hogesnelheidsrijders voelen de aanscherping, maar ook deelnemers aan illegale autoraces. Buitenlandse autotoeristen  zijn niet vrijgesteld van de hogere boetes (verrassend J). Een groot deel van het maatregelenpakket moet in de zomer van 2021 in werking treden.

Tot wel 5000 euro boete!

De boete voor bijzonder hard rijden wordt verhoogd van 2.180 euro naar 5.000 euro, meer dan een verdubbeling. In de regel is de maximale boete echter alleen te vrezen in zeer ernstige gevallen en in het geval van recidivisten.

In bijzonder gevallen worden de voertuigen in beslag genomen, bijvoorbeeld bij overschrijding van de snelheidslimiet onder gevaarlijke omstandigheden, herhaaldelijk hoge snelheidsovertredingen, overtredingen maken zonder rijbewijs…

Dit geldt echter niet nog niet voor deze zomer, maar voor het einde van het jaar, omdat er volgens het Oostenrijkse ministerie  nog tal van juridische vragen openstaan. Er moet onder meer worden verduidelijkt worden hoe het zit als de bestuurder een andere is dan de eigenaar van de auto. Maar let op, gelijk monikken gelijke kappen, ook buitenlandse automobilisten kunnen de auto kwijt raken.

Rijbewijs kwijt

Bovendien worden de grenswaarden ook aangepast voor het in beslag nemen van het rijbewijs. Binnen de bebouwde kom is dat 30 km per uur en buiten de bebouwde kom 40 km per uur. Rijbewijs wordt dan 2 weken ingetrokken. Ook kan je rijbewijs 4 weken worden ingetrokken maar dan is de grens gesteld op 40 respectievelijk 50 km per uur.

Illegale races

Bovendien introduceert Oostenrijk het strafbare feit “illegale races”: Degenen die aan dergelijke races deelnemen, moeten verwachten dat hun rijbewijs voor ten minste zes maanden wordt ingetrokken.

Kort samengevat: Oostenrijk wil snelheidsovertreders vanaf komende zomer 2021 hard aanpakken. De boetes voor extreem snelle chauffeurs worden meer dan verdubbeld. Zelfs  voertuigen kunnen worden in beslag genomen. Nieuw is ook het misdrijf “illegaal racen”.

Maar geniet vooral van de omgeving komende zomer, kijk om je heen en naar de natuur die Oostenrijk rijk is. Dan laat je het vast wel om hard te rijden, toch? Ook geen snelheidsboetes. Dat geld kun je beter aan je vakantie besteden.

Bron: Oostenrijk verdubbelt snelheidsboetes

Fantastisch Oostenrijk zomer

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht