Oostenrijk verlengt Lockdown voor Gastronomie, Hotels en Cultuur! Tot wanneer?

Oostenrijk Lockdown tot de Pasen 2021

Oostenrijk verlengt Lockdown voor Gastronomie, Hotels en Cultuur! Tot wanneer?

De regering van Oostenrijk verlengt de Lockdown voor de gastronomie, het toerisme en culturele sector tot “rond Pasen”

Een concrete datum is nog nooit genoemd wanneer de betroffen branches weer kunnen openen. Dit riep bondskanselier Sebastian Kurz vanmiddag na gesprekken met experts, bundeslanden en de parlementaire partijen.

Kurz gaf ook nog aan dat de besnettingssituatie stabiel is, ook nadat men de handel heeft geopend. DE Britse virusmutatie nam juist toe in het oosten van Oostenrijk en de Zuid Afrikaanse is juist toegenomen in Tirol.

Het is nog steeds van groot belang dat men voorzichtig moet zijn met privecontacten maar ook dienen contacten zoveel mogelijk vermeden te worden. Bijeenkomsten met twee huishoudens mag wel momenteel. Kurz waarschuwde nog: “Als iedereen niet oppast dan zullen de besmettingen weer exponentieel groeien”

Kurz sprak ook hoop uit dat door de vele test er goede kansen zijn om het besmettingsgevaar onder controle te kunnen houden. Het aantal test zou maar zo opkunnen lopen tot 2 miljoen deze week en dat is meer dan in menig land in Europa. Ook zullen er vanaf 1 maart gratis snel tests ook thuis kunnen worden gedaan. Overigens worden in bedrijven, apotheken, scholen en teststraten massale tests uitgevoerd.

De regering geeft ook aan dat het voorjaar er aan komt en dat het warmer wordt. Dat zou ook net als afgelopen jaar een gunstig effect moeten brengen. Ook wordt er steeds meer en meer gevaccineerd en men gaat rvan uit dat hiermee echt de situatie gaat verbeteren.

Een 7 daagse incidentie op 100.000 inwoners moet naar de 50 toe maar men ziet dat dit redelijk onrealistisch is. Het doel is dan ook om het aantal besmettingen stabiel te houden.

Op de vraag wat te doen als de besmettingen toch weer toenemen gaf Kurz aan zeker te reageren. Op de vraag kunnen we weer sluitingen verwachten gaf hij aan dat hij geen helderziende is.

Al vanaf 2 november 2020 zijn Hotels, appartementen, restaurants etc dicht. Al 15 weken is alles gesloten…. De skigebieden zijn open maar de eerste hebben al aangekondigd te gaan sluiten. Vandaag is dat nieuws al bekend gemaakt over Sölden.

Wij hadden nog de hoop gevestigd op de Pasen maar als daar nu ook al over wordt gesproken dan kunnen we stellen dat het normale winterseizoen echt afgelopen is. Wie weet is er nog in april, mei en juni nog iets te doen op gletsjers maar dat zien we dan wel weer.

Laten we hopen dat we de komende tijd echt licht vanuit de tunnel te zien krijgen want daar zijn we met zijn alle hard aan toe.

PS 1 maart bekijkt de regering van Oostenrijk opnieuw de situatie.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...