Oostenrijk verscherpt maatregelen Corona

Corona Stoplicht 11 september 2020

Corona Stoplicht vrijdag 11 september 2020

Afgelopen week hebben we jullie bericht dat er een verkeerslicht is in Oostenrijk die de status verteld per regio hoe het gesteld is met Corona. Iedere vrijdag wordt deze kaart bijgewerkt. De kaart van vrijdag 11 september zie je hierboven. Ook komen er per as. maandag aanvullende maatregelen.

De Bundeskanselier Sebastiaan Kurz heeft gesproken en de situatie wordt heel serieus genomen. Oostenrijk zit niet te wachten op een 2e lockdown en het zou een ramp zijn voor het winterseizoen waar vele regio’s van afhankelijk zijn.

Vanaf maandag worden een aantal verscherpte maatregelen doorgevoerd. Zaken die verscherpt worden zullen te zien zijn in het winkelbedrijf, horeca, scholen en evenementen.

Welke corona maatregelen worden verscherpt maandag 14 september 2020 00:00 uur?

  • Vanaf maandag geldt landelijk een aangescherpte mond-maskerplicht, die zich uitstrekt tot het gehele winkelbedrijf, restaurants, horeca (obers) en alle vormen van klantcontact. In de Horeca mag je alleen nog aan een tafel plaats nemen.
  • Evenementen zijn beperkt tot 50 bezoekers voor indoor evenementen en 100 bezoekers in de open lucht.
  • Bij grote evenementen met een zorgvuldig veiligheidsconcept en met toegewezen zitplaatsen worden 3000 mensen toegelaten als dit evenement zich buiten afspeelt, voor al het andere geldt 1500 mensen.
  • Op alle scholen moeten maskers buiten de klas worden gedragen.

Oostenrijk grijpt snel in. In bepaalde regio’s ziet men een toename van het aantal besmettingen en met deze aanvullende maatregelen wil men grip houden. Alles staat in het teken om een 2e lockdown te verhinderen en als iedereen zich ook houd aan deze richtlijnen dan moet dat gaan lukken.

PS wil je exact weten wat de kleuren van het stoplicht betekenen? Dat kun je HIER lezen.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...