Oostenrijk versoepelingen vanaf half mei?

Westendorf @Lindsey Kieboom-Overvliet

Zomer, kunnen we weer afreizen komende zomer naar Oostenrijk? foto @Lindsey Kieboom-Overvliet

Oostenrijk versoepelingen vanaf half mei?

Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) heeft aangegeven dat er wellicht vanaf medio mei meer mogelijk is. Hieraan zijn uiteraard “zeer strikte voorwaarden” verbonden. Er zullen bijvoorbeeld toegangstests zijn in de horeca en de toerismesector, maar niet voor de detailhandel, zei de bondskanselier dinsdag in het Ö1 “ochtendjournaal”.

Het specifieke openingsplan wordt opgesteld door de openingscommissie en de eerste details zullen aan het einde van deze week beschikbaar zijn. De bondskanselier was ervan overtuigd dat er medio mei op alle gebieden openingsstappen zouden kunnen komen.

“We hebben allemaal een stap naar normaliteit nodig”, benadrukte Kurz. Waar hebben we dat meer gehoord?

Hij gaat ervan uit dat de twee deelstaten Wenen en Neder-Oostenrijk begin mei “op hetzelfde niveau” zullen zijn als de andere zeven deelstaten, waar scholen en winkeliers al open zijn.

Tegen de zomer zouden 200.000 mensen weer aan het werk moeten zijn. Dan zal de  werktijdverkorting steeds minder nodig zijn.

Laten we hopen dat de besmettingen ook steeds lager worden. Er wordt in Oostenrijk flink getest en met de dag zijn er steeds meer mensen gevaccineerd.

Zomer Bier Zon proost topfoto

Lees ook ons liveblog mbt Covid-19 HIER.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...