Oostenrijk versoepelt vanaf maandag!

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Oostenrijk versoepelt vanaf maandag!

Vanaf maandag normale toegang voor geboosterde mensen vanuit  de hele wereld!

Vanaf maandag is voor de geboosterde mensen vanuit de gehele wereld toegang tot Oostenrijk. Het gaat dan wel om mensen die al geboosterd zijn. As maandag zullen deze regels ingaan en daarmee is er sprake van een versoepeling.

14 landen worden verwijderd uit het lijstje met de hoogste cijfers mbt Omikron variant. Bij deze landen zit ook Nederland.

Het zijn de tien landen vanuit zuidelijk Afrika plus Denemarken, Nederland, Noorwegen en Groot-Brittannië. Dit betekent dat gevaccineerde die geboosterd zijn zonder voorwaarden naar Oostenrijk komen. De reden voor de versoepeling is dat Omicron nu de overheersende virusvariant is in Oostenrijk.

Vanaf maandag gelden de 2G-Plus regels. Dit betekent dat Oostenrijk alleen gevaccineerde of herstelde mensen in het land toelaat die ook een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Iedereen die al zijn derde vaccinatie heeft gehad, hoeft zich niet te laten testen (en daarmee verdwijnt voor deze groep de PCR test). Tot nu toe mochten  alleen mensen met een derde vaccinatie en een PCR-test die niet ouder is dan 48 uur Oostenrijk binnenkomen vanuit gebieden met virusvarianten.

De wijziging houdt ook in dat de inreis regels, die oorspronkelijk beperkt was tot 31 januari, met een maand wordt verlengd. De overige bepalingen blijven ongewijzigd.

Bron: ORF

Scheffau topfoto

Corona Reiscertificaat

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...