Oostenrijk verwacht golf aan rechtszaken vanwege Corona

Ischgl 25 november 2018

Ter illustratie Ischgl 25 november 2018

Oostenrijk verwacht golf aan rechtszaken. Reden is de Corona-uitbraak in Ischgl van vorig jaar. In augustus was al duidelijk dat er rechtszaken aan zaten te komen.

De Oostenrijkse consumentenadvocaat Peter Kolba wist in augustus al te melden dat er al meer 6000 vakantiegangers bij hem hadden gemeld. Nu vinden er begin deze maand meerdere rechtszaken plaats die samenhangen met de uitbraak in Ischgl. Volgens de consumentenvereniging VSV zullen daarnaast nog eens honderd andere zaken voorbereid worden.

Eerste rechtszaak

De eerste rechtszaak zal op 17 september 2021 plaats vinden in Wenen. Nabestaanden van een 72-jarige man die aan de gevolgen van corona overleed eisen een schadevergoeding van 100.000 euro. De man zou corona in maart 2020 in een bus opgelopen hebben toen mensen het oord halsoverkop moesten verlaten. Het virus greep toen wild om zich heen in het dorp waar toen ook een hoop Nederlanders aanwezig waren.

De weduwe klaagt de landelijke overheid aan en houden hen verantwoordelijk voor de chaos rond de uittocht. Ook vindt men dat de autoriteiten te traag en terughoudend hadden gereageerd.

Later in september volgen er nog 12 rechtszaken.

Lees ook: Corona besmette mensen klagen Ischgl aan en ons liveblog.

Bron: nd.nl

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...