Oostenrijk viert op 1 Mei Staatsfeiertag

Staatsfeiertag Dag van de Arbeid 1 mei

Oostenrijk viert op 1 Mei Staatsfeiertag

Op 1 mei wordt in Oostenrijk de Dag van de Arbeid gevierd, zoals in veel andere landen. Het is een nationale feestdag waarop de bijdragen van arbeiders aan de maatschappij worden erkend en gevierd.

Ook op 1 mei vind je dan een hele hoge boom met aan de top een soort van kleine kerstboom. De rest van alle takken zijn van de boom afgehaald.

1 mei boom Credit @tvb Brixen Kirchberg Westendorf

1 mei boom Credit @tvb Brixen Kirchberg Westendorf

Maar er horen ook tradities bij zoals in ons eigen dorp in het Brixental. Al jaren hoor je al erg vroeg een muziekkapel spelen en lopen de hele dag door de straten van het dorp. Bij de huizen stopt men en gaat dan spelen.

We hoorde al om 6:50 uur de eerste klanken vanuit het dorp en dat is erg vroeg. Onze opnames die hieronder staan waren van rond 18:00 uur. In de tussentijd hebben ze overal gespeeld. en…..

Mocht je ze tegenkomen dan lopen er voorop altijd wat dames met schnaps. Die wordt ook geschonken…. de verwachting is dan wel dat er wordt gedoneerd aan de muziekkapel en dat wordt ook wel gedaan.

Staatsfeiertag Dag van de Arbeid 1 mei

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×