Oostenrijker (86 jaar) na 2 weken overleden na botsing

Oostenrijker (86 jaar) na 2 weken overleden na botsing met Snowboarder

De Oostenrijker (86) en een Britse snowboarder kwamen frontaal met elkaar in botsing op de skipiste. Het ongeval gebeurde op 6 februari rond 11.00 uur. Een Oostenrijker (86) skide bergafwaarts op de Schönbodenafdaling in de Axamer Lizum. Tegelijkertijd gleed daar ook een Britse snowboarder. Beiden maakten tegelijkertijd een bocht, kwamen vervolgens frontaal met elkaar in botsing en beiden maakte een hard smak.

De 86-jarige raakte bij de val ernstig gewond en werd per helikopter naar de kliniek in Innsbruck gebracht. Daar overleed hij maandag, bijna twee weken na de botsing. De officier van justitie van Innsbruck heeft autopsie bevolen. Zodra het onderzoek is afgerond, wordt er een rapport ingediend bij het verantwoordelijke parket in Innsbruck.

Het zoveelste ongeluk dit jaar op de piste. De pistes zijn de afgelopen periode niet in topconditie en dit heeft natuurlijk alles met het warme weer te maken.

Sneeuwval FANtastische Sneeuw

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...