Oostenrijks langste dalafdaling

Oostenrijks langste dalafdaling

We hadden er al eerder over bericht. Zie ons artikel van 20 september. Vandaag werd de Telegraaf wakker en doen we er nog even schepje bovenop ?

Vanaf aankomende winter kan men in het Zillertal Arena zich vermaken op Oostenrijks langste afdaling, deze 1930m aan hoogtemeters tellende piste krijgt de naam “HöhenFresser-Tour” mee en eindigd in Zell am Ziller.

De langste piste van Oostenrijk loopt van het hoogste punt van de Arena, de Übergangsjoch, helemaal naar het dal van Zell am Ziller. Het beginpunt ligt op 2500m hoogte en gaat vooral via rood naar het dal, alleen het laatste stuk is zwart.

De afdaling is ca. 10km lang als je het aantal pistekilometers bekijkt.

De afdaling is compleet voorzien van LED verlichting waarmee het Zillertal nog een primeur heeft. De gehele afdaling wordt ’s avonds verlicht.

Bron: Zillertal Arena

Bron: www.zillertalarena.com

Höhenfressertour

De komst van de langste piste van Oostenrijk is mogelijk gemaakt door de aanleg van een nieuwe piste waarvan de bouw in april dit jaar begon, de piste loopt vanaf het middenstation op de Wiesenalm (1309m) naar het dal van Zell am Ziller. Deze zwarte piste is 2,2km lang met een hellingsgraad van maximaal 50% en vanaf het middenstation een hoogteverschil van 730m.
De piste is te bereiken via de Rosenalmbahn 1 die uitkomt in het middenstation op de Wiesenalm, de piste zelf is redelijk breed zo tussen de 30 en 40 meter.

Een tip van onze vrienden van de Zillertal Arena:

Eenmaal in het dal van Zell am Ziller pak de Karspitzbahn en binnen een paar minuten kan je de Sportabfahrt doen, als je na de langste afdaling nog tijd en puf hebt om dit te kunnen doen.

Bron: Zillertal Arena

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...